Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimakkaiden ukkoskuurojen mukana on satanut tänään suuria rakeita – meteorologin mukaan tämä ei ole poikkeuksellista

Eteläisen Suomen alueella on satanut tänään suurikokoisia rakeita, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anniina Valtonen.

Rakeita on tullut muun muassa pääkaupunkiseudulla, Päijät-Hämeen alueella, itärajan tuntumassa sekä Lappeenrannan lähettyvillä.

Kotkan, Porvoon ja itärajan Vaalimaan seutuvilla on liikkunut ukkoskuuroja, joiden yhteydessä voi vielä lähituntien aikana tulla rakeita.

Valtosen mukaan suuretkaan rakeet eivät ole kummallisia.

– Raekuurot ovat kesäinen ilmiö, ja ne liittyvät voimakkaisiin ukkoskuuroihin. Jos ukkospilvessä nousuliikkeet ovat voimakkaita, rakeet voivat kasvaa suuriksi ja putoavat sitten alas, Valtonen kertoo.

Suurikokoiset rakeet ovat ruhjoneet autoja lommoille muun muassa Lahdessa, uutisoi Ilta-Sanomat. Essi-nimellä lehden haastattelussa esiintyvä henkilö kertoo, että suuret rakeet pakottivat matkaajia ajamaan tien sivuun, ja lähes koko muu moottoritieliikenne pysähtyi kuuron vuoksi. Rakeet olivat jättäneet Essin auton konepellin lommoille.