Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kansalaisaloite dieselin käyttövoimaveron poistamisesta etenee eduskuntaan

Kansalaisaloite dieselin käyttövoimaveron poistamisesta ja biopolttoaineiden jakeluvelvoitetuen luomisesta dieselille etenee eduskuntaan. Kansalaisaloite keräsi tänään taakseen tarvittavat 50 000 kannattajaa.

Aloitteessa ehdotetaan lainvalmisteluun ryhtymistä.

Ehdotuksessa katsotaan, että jakeluvelvoitetuki pitää määrittää samansuuruiseksi kuin nykyinen dieselin verotuki on. Aloitteen mukaan lisäksi jakeluvelvoitetukea pitää tarkistaa ja korottaa jatkossa biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen kohoamisen hintavaikutuksen mukaisesti.

Aloitteen mukaan jakeluvelvoitetuen tarkistamisella varmistetaan, ettei dieselin hinta kohoa jakeluvelvoitteen prosentuaalisen määrän kasvaessa bensiinin hintaa korkeammaksi.

Nimiä kansalaisaloitteeseen alettiin kerätä 14. maaliskuuta.

Kansalaisaloite on vähintään 50 000 äänioikeutetun Suomen kansalaisen tekemä aloite, joka sisältää ehdotukset lain säätämisestä tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä sekä ehdotuksen perustelut.

Aloitteen perusteluiden mukaan käyttövoimaveron perusajatuksen pohja on murentunut ja sen vuoksi käyttövoimaverosta on luovuttava sekä samalla varmistettava dieselin hinnan säilyminen kilpailukykyisenä suhteessa bensiiniin muokkaamalla nykyinen dieselin verotuki dieselin jakeluvelvoitetueksi.

Kansalaisaloitteen takana on Stop autoilijoiden kuritukselle -kansanliike.