Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

VR kirjasi alas idän Allegro-liikennöintiin liittyvän kaluston ja varaosat – kokonaistulos raskaasti tappiolle

VR Group on alaskirjannut kokonaan idän Allegro-liikennöintiin liittyvän kaluston ja varaosat. Alaskirjaus on yhteensä yli 45 miljoonaa euroa, mikä suisti yhtiön huhti-kesäkuun liiketuloksen 40 miljoonaa euroa miinukselle.

– Venäjän hyökkäyssodan ja länsimaiden pakotteiden seurauksena VR Group on päättänyt Venäjään liittyvien toimintojensa keskeyttämisestä. Tämän seurauksena konsernin kokonaistulos painui tappiolle, kertoo väliaikainen toimitusjohtaja Topi Simola tiedotteessa.

Kertaluonteisista alaskirjauksista puhdistettu vertailukelpoinen liikevoitto nousi kuitenkin toisella vuosineljänneksellä 5,4 miljoonaa euroa voitolle. Vuosi sitten tappiota kertyi 10,3 miljoonaa euroa. VR:n mukaan vertailukelpoista tulosta kohensi junaliikenteen elpyminen koronan jäljiltä.

Liikevaihto kohosi 241 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 202 miljoonasta eurosta.

– VR Groupissa olemme tyytyväisiä siihen, että suomalaiset ovat palanneet joukolla raiteille. Junaliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet jatkuvasti maaliskuusta lähtien, Simola sanoo.

Hän kertoo, että huhti-kesäkuussa Väyläviraston suorittamat ratatyöt haittasivat kuitenkin junaliikennettä ja vaikuttivat negatiivisesti junien täsmällisyyteen. 

Heinäkuussa kaikkien aikojen ennätys

Simolan mukaan heinäkuussa VR teki kaukoliikenteen matkamäärissä kaikkien aikojen ennätyksen, kun yhtiö kuljetti yhden kuukauden aikana 1,4 miljoonaa matkustajaa.

Lähivuosina VR suunnittelee investoivansa uuteen ympäristöystävälliseen kalustoon noin miljardi euroa. Yhtiö investoi vuosina 2022–2026 muun muassa uusiin sähkövetureihin, lähi- ja yöjunakalustoon sekä nykyisen kaluston kunnossapitoon ja elinkaaren jatkoon.