Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ruotsi valmis tukemaan energiamarkkinoita sadoilla miljardeilla kruunuilla

Ruotsi ilmoitti lauantaina olevansa valmis tukemaan Baltian ja pohjoismaiden energiayhtiöitä sadoilla miljardeilla kruunuilla (kymmenillä miljardeilla euroilla), jotta edessä ei olisi finanssikriisi. Valtiopäiville tullaan esittämään luottotakausten myöntämistä energiayhtiöille.

– Venäjän energiasodalla on vakavia seurauksia Euroopan ja Ruotsin kotitalouksille ja yhtiöille, erityisesti Etelä-Ruotsissa, joka on riippuvainen Saksan energianhinnoista, joka puolestaan on erittäin riippuvainen kaasusta, luetteli pääministeri Magdalena Andersson.

Anderssonin mukaan tukipaketti antaa energiayhtiöille niiden kaipaamaa liikkumatilaa.Tukipaketin tarkkoja yksityiskohtia hiotaan pääministerin mukaan vielä.

Valtiovarainministeri Mikael Dambergin mukaan tukipaketti takaa vakauden Ruotsin lisäksi koko pohjolalle. Ruotsin valtiopäivien on määrä keskeyttää kesälomansa ja äänestää paketista maanantaina.