Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Saksan hallitus hyväksyi 65 miljardin paketin kotitalouksien tukemiseksi

Saksan hallitus on hyväksynyt tänään 65 miljardin euron tukipaketin helpottaakseen kotitalouksien tilannetta Venäjän kaasutoimitusten huventuessa ja energian hinnan noustessa. Asia selviää uutistoimisto AFP:n näkemästä asiakirjasta. Siinä todetaan, että oikea-aikaiset ja oikeasuhtaiset helpotukset kansalaisille ja yrityksille ovat välttämättömiä energian hintojen noustessa.

Paketti sisältää muun muassa miljoonille eläkeläisille maksettavan kertaluonteisen 300 euron tuen energiakulujen kattamiseen. Opiskelijoille vastaava tuki on 200 euroa. Lisäksi asumiseen tukea saaville maksetaan lämmityskulumaksu.

Liittokansleri Scholz vakuuttaa maan selviävän talvesta

Nyt hyväksytty tukipaketti on Saksassa jo järjestyksessään kolmas. Kaksi aiempaa pakettia ovat olleet yhteensä 30 miljardin euron arvoiset. Ne ovat sisältäneet muun muassa bensiiniveron alennuksen ja tukea joukkoliikenteen matkalippuihin.

Uusimmasta tukipaketista päätettiin kaksi päivää sen jälkeen, kun venäläinen energiajätti Gazprom ilmoitti, että Venäjältä Saksaan kulkevaa Nord Stream 1 -kaasuputkea ei avata huollon jälkeen suunnitellusti lauantain vastaisena yönä.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz vakuutti tänään, että vaikeuksista huolimatta Saksa tulee selviämään ensi talvesta. Hän huomautti, että maa on tehnyt kriisin estämiseksi monia toimenpiteitä, kuten täyttänyt kaasuvarastoja ja uudelleenkäynnistänyt hiilivoimaloita.