Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Aggressiivinen mies pahoinpiteli naisen kuoliaaksi vanhustalossa – palveluvastaavalle syyte kuolemantuottamuksesta

Aggressiivinen asukas pahoinpiteli toisen vanhuksen kuoliaaksi, ja nyt syyttäjä vaatii vanhustalon palveluvastaavalle tuntuvaa sakkorangaistusta kuolemantuottamuksesta, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Väkivaltaisuus tapahtui tammikuussa 2019 varsinaissuomalaisessa palveluyksikössä, joka on tarkoitettu vanhusten vaativaan ja tehostettuun sekä sotainvalidien laitoshoitoon. Miesasukas oli saapunut yksikköön marraskuussa 2018 ja IS:n tietojen mukaan hän käyttäytyi useasti aggressiivisesti muita asukkaita kohtaan.

Yksikön palveluvastaava oli sopinut kaupungin kanssa, että miehestä maksetaan korotettua hoitokorvausta ja tarkoituksena oli myös lisätä miehen valvontaa muiden asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi.

Näin ei syytteen mukaan kuitenkaan käynyt, kirjoittaa IS. Syyttäjän mukaan henkilökunnalle ei annettu tarkkoja ohjeita miehen kokoaikaisesta valvonnasta ja palveluvastaava laiminlöi miehen hoitosuunnitelman. Tämä johti siihen, että muistisairaudesta kärsinyt nainen meni miehen huoneeseen. Mies pahoinpiteli naista, joka kuoli reilua viikkoa myöhemmin aivoverenvuotojen takia.

Syyttäjän mukaan vanhustalon palveluvastaava laiminlöi aggressiiviseksi tiedetyn asukkaan valvonnan, mikä johti väkivaltaisuuksiin ja toisen asukkaan kuolemaan.

Kuolemantuottamusta koskevaa syytettä käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.