Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Raakaöljyn hinta painui alle 90 dollariin – edellisen kerran tammikuussa

Raakaöljyn hinta on pudonnut alle 90 dollariin tynnyriltä ensimmäisen kerran sitten tammikuun lopun. Pohjanmeren Brent-viitelaadun hinta on painunut aamulla vajaaseen 89 dollariin ja Yhdysvaltain viitelaadun West Texas Intermediaten noin 82,50 dollariin.

Markkinakommenttien mukaan taantumapelot Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa painavat raakaöljyn hintaa alaspäin.

Myös polttoaineiden kuluttajahinnat ovat pudonneet selvästi kesän huipuistaan, vaikka euron heikkeneminen syö osan dollarihintojen laskun tuomasta hyödystä.

Polttoaine.net-sivuston mukaan 95E10-bensiinin keskihinta on 2,10 euroa. Dieselin hinta on kohonnut poikkeuksellisesti bensan hintaa ylemmäksi, sillä diesellitra maksaa nyt keskimäärin 2,17 euroa. Bensan hinta alittaa kahden euron rajan kaikilla 20 halvimmalla huoltoasemalla.

Tilastokeskus kertoo puolestaan, että liikennepolttonesteet näyttävät saavuttaneen hintahuippunsa kesällä. Bensiinin hinta oli kesäkuussa 57 prosenttia ja diesel 64 prosenttia kalliimpaa kuin vuosi sitten.

Ainoastaan jyrsinturpeen hinta on pudonnut

Tilastokeskuksen mukaan myös sähkön hinta oli jo kesällä tuntuvasti vuoden takaista korkeampi. Tyypillisen kerrostaloasukkaan sähkön kokonaishinta oli kesäkuussa keskimäärin 15 prosenttia ja omakotitalossa asuvan sähkölämmittäjän 12 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten.

Viimeksi kuluneen kuukauden aikana sähkön hinta on jatkanut nousuaan.

Maakaasun veroton hinta oli kesäkuussa noin kolminkertainen vuoden takaiseen verrattuna.

Ainoastaan jyrsinturpeen hinta laski, sillä toisen vuosineljänneksen verollinen hinta putosi neljä prosenttia vuoden takaisesta.

Energian hintoja nostaa Venäjän hyökkäys Ukrainaan.