Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tytöt tytöt tytöt -elokuva valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi

Alli Haapasalon ohjaama elokuva Tytöt työt tytöt on valittu Suomen ehdokkaaksi kansainvälisen elokuvan Oscar-palkintoon. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkaistaan ensi vuonna 24. tammikuuta.

Tytöt tytöt tytöt kertoo kolmesta tytöstä aikuisuuden alussa, heidän suhteistaan ja rakkauksistaan. Elokuvan pääosia näyttelevät Linnea Leino, Aamu Milonoff ja Eleonoora Kauhanen.

Elokuvan Suomen ensi-ilta oli 14. huhtikuuta 2022 ja sen levitti elokuvateattereihin Nordisk Film. Elokuvan ovat tuottaneet Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola Citizen Jane Productionsista. Käsikirjoituksen ovat laatineet Ilona Ahti ja Daniela Hakulinen.

Suomen Oscar-ehdokkaan valitsee elokuva-ammattilaisten raati, joka on koottu Suomen Filmikamarin johdolla. Tiedotteessa raati luonnehtii, että Tytöt tytöt tytöt on eheä elokuva, joka herätti tunteita ja piti poikkeuksellisen hyvin otteessaan.

Elokuvan kuvaillaan olevan jokaiselta elokuvanteon osa-alueeltaan korkeatasoinen ja lajityyppinsä kirkkainta kärkeä. Lisäksi näyttelijäntyötä pidettiin erinomaisen raikkaana ja tuoreena.

Oscar-palkinnot jaetaan 12. maaliskuuta ensi vuonna.