Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilija törmäsi Kiovassa Zelenskyiä kuljettaneeseen autoon

Ukrainan Kiovassa autoilija törmäsi presidentti Volodymyr Zelenskyiä kuljettaneeseen ajoneuvoon.

Presidentti ei tämän tiedottajan mukaan loukkaantunut vakavasti. Tiedottaja kertoi aikaisin torstaina, että lääkäri on tutkinut presidentin.

Viranomaiset tutkivat tapahtumien kulun. Tiedottajan mukaan auto osui presidentin autoon ja saattueautoihin.

– Presidentin mukana ollut lääkintähenkilökunta antoi henkilöauton kuljettajalle ensiapua ja siirsi tämän ambulanssiin, tiedottaja Serhi Nikiforov kertoi Facebookissa.

Presidentti oli eilen vierailulla tärkeässä, Harkovan alueella sijaitsevassa Izjumin kaupungissa, jonka Ukrainan joukot ovat vallanneet Venäjältä takaisin.

Tulvariski venäläisiskun jälkeen

Aikaisin torstaina julkaistussa puheessaan Zelenskyi kertoi palanneensa Harkovan alueelta.

– Nyt lähes koko alue on vapautettu miehityksestä. Tämä oli sotureidemme ennenäkemätöntä toimintaa. Ukrainalaiset onnistuivat jälleen tekemään sen, mitä monet pitivät mahdottomana, Zelenskyi ylisti.

Presidentti kommentoi myös keskiukrainalaista Kryvyi Rihin kaupunkia, jossa on presidentinkanslian mukaan tulvariski venäläisiskun jäljiltä. Isku vahingoitti infrastruktuuria, mistä on seurannut joen tulvimista.

– Kryvyi Rihiin tehdyn ohjushyökkäyksen alueella tehdään kaikki Venäjän halpamaisen iskun seurausten ehkäisemiseksi, presidentti sanoi.

Zelenskyi sanoi, että isku kohdistui rakenteisiin, joilla ei ole sotilaallista arvoa. Hän näkee, että siviileihin kohdistuvat iskut ovat yksi syy, minkä takia Venäjä tulee hänestä häviämään sodan.