Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voima jätti konkurssihakemuksen – Energiavirasto neuvoo asiakkaita solmimaan pian uudet sopimukset

Sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voima on jättänyt konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen. Vuonna 2016 Kotkassa perustettu yhtiö on ollut viime vuodet osa KSS Energia -konsernia.

Yhtiön mukaan konkurssihakemuksen taustalla on sähkön markkinahintojen nopeasta ja jyrkästä noususta johtuva yritystoiminnan kannattamattomuus ja yrityksen käyttöpääoman ehtyminen.

– Tulevan talven korkeiden energianhintaennusteiden valossa edellytyksiä liiketoiminnan jatkamiselle ei ollut. Konkurssihakemuksen jättäminen oli väistämätön ratkaisu, sanoo Karhu Voiman toimitusjohtaja Olli-Pekka Rantala tiedotteessa.

Yritys kertoo selvittäneensä huolella erilaisia vaihtoehtoja liiketoiminnan tervehdyttämiseksi. Esimerkiksi emoyhtiöön fuusioituminen tai yrityssopimusten kannattavuuden parantaminen todettiin kuitenkin tässä tilanteessa riittämättömäksi.

Energiavirasto neuvoo yhtiön asiakkaita tekemään uudet sähkösopimukset mahdollisimman pian.