Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorta miestä epäillään kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta Turun Aerotien kolarissa

Turun Aerotiellä kesällä tapahtuneessa kuolonkolarissa kuljettajana ollutta 18-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Poliisi on saanut valmiiksi kesäkuun alussa tapahtuneen kuolonkolarin esitutkinnan. Sen perusteella henkilöauton kuljettajan epäillään ajaneen tilanteessa huomattavaa ylinopeutta. Tieosuudella, jolla onnettomuus tapahtui, nopeusrajoitus on 50 km/h.

Turun lentoaseman läheisyydessä tapahtunut henkilöauton ja rekan kolari johti kahden 16-vuotiaan kuolemaan. Toinen menehtyneistä oli auton tavaratilassa matkustanut poika ja toinen takapenkillä ilman turvavöitä istunut tyttö.

Autossa oli onnettomuushetkellä yhteensä kuusi 16–18-vuotiasta nuorta.

Vain muutama sekunti aikaa reagoida

Poliisin esitutkinnan mukaan epäillään, että rekan havaitessaan henkilöauton kuljettaja teki nopean väistöliikkeen ja menetti siten auton hallinnan. Auto lähti luisuun ja törmäsi rekan keulaan vasen takakulma edellä.

– Esitutkinnassa tehdyn rekonstruktion perusteella on tullut esille, että ajoneuvojen välinen etäisyys on laskelmien perusteella ollut noin 140 metriä, kun henkilöauton kuljettaja havaitsi lähestyvän ajoneuvoyhdistelmän. Aikaa havaitsemisesta törmäykseen kesti noin kolme sekuntia, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer tiedotteessa.

Sää oli onnettomuushetkellä poutainen ja tienpinta kuiva. Alkoholilla tai muilla päihteillä ei ollut osuutta onnettomuuteen.

Rekan kuljettajan ei epäillä ajaneen ylinopeutta.

Asia siirtyy seuraavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käsiteltäväksi.