Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Noin 200 valasta on kuollut jäätyään jumiin rannalle Tasmaniassa

Australiassa Tasmanian saarella noin 200 valasta on kuollut ajauduttuaan rannalle ja jäätyään jumiin, viranomaiset kertoivat torstaina.

Keskiviikkona kaikkiaan arviolta 230 valaan kerrottiin ajautuneen saaren länsiosassa sijaitsevan Macquarie Harbourin lahteen.

Jumiin jääneet valaat ovat lajiltaan pallopäävalaita. Viranomaiset kertoivat keskiviikkona, että noin puolet löydetyistä valaista oli jo kuolleita. Elossa olevia valaita oli puolestaan suojeltu peitoilla ja valeltu vedellä.

Tasmanian villieläimistä vastaavan viranomaisen edustaja kertoi kuitenkin torstaina, että vain 35 yksilöä oli vielä elossa rannalla. Pääasiallisena tavoitteena olikin näiden valaiden pelastaminen ja vapauttaminen.

Valaita jää joukoittain jumiin Tasmaniassa suhteellisen usein. Poikkeuksellisen suuri joukko valaita ajautui Tasmanian rannalle viimeksi vuonna 2020, jolloin lähes 400 valaan kerrottiin kuolleen.