Ukrainan ja Kiinan ulkoministerit tapasivat – Yhdysvaltain ulkoministeri varoitti Kiinaa tukemasta Venäjää

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba tapasi Kiinan kollegansa Wang Yin New Yorkissa perjantaina. Kuleba kertoo asiasta viestipalvelu Twitterissä.

– Tapasin ulkoministeri Wang Yin keskustellakseni Ukrainan ja Kiinan suhteista. Kollegani vahvisti Kiinan kunnioittavan Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta sekä vastustavansa voimankäyttöä erimielisyyksien ratkaisemiseksi, Kuleba kirjoittaa.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tapasi Wangin. Uutistoimisto Reutersin mukaan he keskustelivat keskustelivat perjantaina tarpeesta ylläpitää avoimia viestintäyhteyksiä maiden välillä.

Blinken kertoi Wangille, että Yhdysvallat on sitoutunut rauhaan ja vakauteen Taiwanin salmen molemmin puolin ja korosti seurauksia, jos Kiina aikoo tukea Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Kiinan valtiollisen uutistoimisto Xinhuan mukaan Wang piti New Yorkissa puheen, jossa hän puhui Kiinan ja Yhdysvaltojen "oikeasta tavasta kehittää suhteita uudella aikakaudella".

Uutissuomalainen kertoi aikaisemmin perjantaina, Wangin sanoneen, että Kiina tukee Euroopan unionia Ukrainan sodan lopettamisessa.

– Kiina ei aio istua toimettomana, saati lisätä öljyä tuleen, Wang Yi sanoi venäläislehti RBK:n mukaan.

Kiina on kyllästymässä Venäjän aggressioon – "Olemme EU:n puolella, emme istu toimettomana"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut