Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kanadassa Fiona puhalsi miehiä ja taloja mereen – "Tuhoa on kaikkialla"

Itäisessä Kanadassa herättiin sunnuntaina myrskyn jälkeiseen aamuun meteorologien kertoessa pahimman olevan ohi. Myrskyn huippuvauhti on hidastunut 22 metriin sekunnissa, kertoi Kanadan hurrikaanikeskus aikaisin aamulla paikallista aikaa. Maan itäosiin ennustettiin vielä kovia tuulia, mutta niiden odotettiin hiipuvan päivän aikana.

Lauantaina myrsky raivosi lauantaina Nova Scotiassa ja Newfoundlandissa katkoen sähköt tuhansilta ja pyyhkäisten taloja mereen.

Esimerkiksi Newfoundlandissa sijaitsevassa Channel-Port aux Basquesin kaupungissa myrskyvuoksi pyyhkäisi ainakin 20 taloa suoraan mereen

Kaupungista oli evakuoitu noin 200 asukasta, mutta tästä huolimatta ihmisiä oli kateissa myrskyn jäljiltä.

– Osa ihmisistä menetti myrskyssä kaiken, ja puhun nyt aivan kirjaimellisesti: kaiken, sanoi kaupungin pormestari Brian Button.

Hän myös muistutti asukkaita keittämään juomaveden ennen käyttöä.

Sähköt olivat sunnuntaina edelleen poikki ainakin 300 000 ihmiseltä, ja Kanadan armeijan sotilaat oli komennettu apuun raivaamaan teitä kaatuneista puista ja myrskyn tuomasta roinasta.

– Käsittämätön myrsky. Vahingot saattavat olla pahempia kuin mitä täällä on koskaan nähty, ennakoi Nova Scotian pääministeri Tim Houston CBC-kanavan haastattelussa.

Trudeau peruutti Japanin matkansa myrskyn takia

Kanadan pääministeri Justin Trudeau peruii matkansa Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben hautajaisiin matkustaakseen Fiona-myrskystä kärsineille alueille.

Trudeaun mukaan hallitus on valmis tukemaan provinsseja kaikilla tarvittavilla resursseilla.

– Ajattelemme ennen kaikkea ihmisiä, joilla on ollut kauhistuttavat viimeiset 12 tuntia, pääministeri sanoi lauantaisessa tiedotustilaisuudessa ja lisäsi, että maan armeija auttaisi pelastustoimissa.

Ennen Kanadaan saapumista Fiona ehti kylvää kauhua Karibialla ja Bermudalla, joiden saarilla myrskyn aiheuttamien tulvien vuoksi sadattuhannet ihmiset ovat olleet ilman sähköä ja juomavettä. Myrsky iski tappavasti Puerto Ricossa, jossa sen seurauksena kuoli alkuviikosta neljä ihmistä. Myös Dominikaanisessa tasavallassa kuoli kaksi ihmistä, Ranskan hallinnoimalla Guadeloupen saarella yksi.