Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Suomen raja sulkeutuu venäläisturisteilta ensi yönä

Hallituksen on määrä päättää tänään periaatepäätöksestä, jolla venäläisten matkustaminen Suomeen vähenee merkittävästi, kertoo Helsingin Sanomat saamiensa tietojen mukaan.

Lehden mukaan uudet rajasäännökset astuvat voimaan torstain ja perjantain välisenä yönä ellei hallitus muuta tänään kokouksessaan alustavasti sovittua aikataulua.

Alustavien arvioiden mukaan venäläisten tulo Suomeen mahdollisesti puolittuu nykyisestä. Vaikutusta on kuitenkin vaikea arvioida, se voi olla pienempikin.

HS:n tietojen mukaan tuleva linjaus muistuttaa korona-ajan rajakäytäntöjä sillä poikkeuksella, että rajoitukset koskevat vain venäläisiä ja Suomeen pääsemisen epäämisperuste on eri. Raja sulkeutuu lähtökohtaisesti venäläisiltä, mutta maahan pääsee edelleen monista erityissyistä. Lehden mukaan raja sulkeutuu käytännössä vain turisteilta.

Maahan saisi tulla perhesyistä. Syyksi kelpaa, jos on tulossa tapaamaan ydinperheen jäseniä, kuten omia lapsia, vanhempia ja isovanhempia. Myös opiskelijat, välttämätöntä työtä tekevät ja diplomaatit pääsisivät Suomeen. Myös esimerkiksi venäläisen opposition jäsenet pääsisivät.