Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-ikäisen miehen epäillään huijanneen alaikäisiltä tytöiltä alastonkuvia 3D-mallinnuksen varjolla

Keskisuomalaisen miehen epäillään huijanneen useilta alaikäisiltä tytöiltä vähäpukeisia tai alastonkuvia, Sisä-Suomen poliisi kertoi torstaina.

Poliisin mukaan keski-ikäinen mies on lähestynyt uhreja sosiaalisessa mediassa ja valehdellut tarvitsevansa kuvia 3D-mallinnuksia varten. Hänen epäillään luvanneen kuvista rahaa.

– Epäilty on kertonut uhreille tekevänsä 3D-kehonmallinnussovellusta tai -ohjelmaa. Tällaisia sovelluksia on oikeastikin olemassa, missä voi esimerkiksi virtuaalisesti sovittaa vaatteita nettikaupasta. Tällaisen varjolla hän on saanut uhrit lähettämään kuvia, tutkinnanjohtaja Saara Asmundela kertoi STT:lle.

Joissain tapauksissa miehen epäillään lähettäneen uhreille vaatteita, joissa heidän on pitänyt esiintyä kuvissa.

Epäilty vangittiin viime viikolla

Miestä epäillään muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Hänet vangittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa viime viikolla.

Poliisi epäilee, että miehellä on ollut yli 20 uhria. Heistä ainakin osa on ollut tapahtuma-aikaan 15–17-vuotiaita.

Poliisin mukaan mies käytti huijauksissa erilaisia peitehenkilöllisyyksiä, sekä mies- että naispuolisia. Hänen epäillään käyttäneen yhteydenottoihin muun muassa sähköpostiosoitteita, jotka ovat olleet muotoa etunimi.sukunimi.modelling@gmail.com tai modelling.sukunimietunimi@gmail.com.

Poliisi pyytää tällaisia yhteydenottoja saaneita alaikäisiä ja muita yhteydenotoista tietäviä olemaan yhteydessä poliisiin arkisin klo 8–16 puhelinnumeroon 040 740 1513. Yhteydenottopyyntöjä voi lähettää poliisille myös sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi. Poliisi pyytää, että sähköpostiviestiin laitettaisiin otsikkoriville tunniste 3D ja itse viestiin vain tieto siitä, kehen poliisi voi olla yhteydessä.