Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan sotaa vastaan protestoinut venäläinen televisiotoimittaja etsintäkuulutettiin

Asianajajan mukaan kotiarestiin määrätty Marina Ovsjannikova "ei ole siellä, missä hänen pitäisi olla".

Venäjällä suorassa televisiolähetyksessä maaliskuussa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan protestoinut televisiotoimittaja Marina Ovsjannikova on etsintäkuulutettu, kertoi sisäministeriö.

Ovsjannikovan nimi oli lisätty ministeriön verkkosivuilla olevalle etsintäkuulutettujen henkilöiden listalle.

Ovsjannikovaa vastaan on nostettu syytteet Venäjän asevoimia koskevien tietojen vääristelemisestä. Syytteistä voi seurata jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Ovsjannikova pantiin kotiarestiin elokuussa sen jälkeen, kun hän oli seissyt heinäkuussa Kremlin lähellä kantaen kylttiä jossa luki "Putin on murhaaja. Hänen sotilaansa ovat fasisteja".

Ovsjannikovan asianajaja vihjasi uutistoimisto AFP:lle maanantaina, ettei Ovsjannikova ehkä ole enää kotiarestissa. Asianajajan mukaan hänen päämiehensä on etsintäkuulutettu "koska hän ei ole siellä, missä hänen pitäisi olla lokakuun 9. päivään saakka".

Ovsjannikova otettiin ensimmäisen mielenilmauksensa jälkeen kiinni, mutta hän selvisi tapauksesta sakoilla. Tämän jälkeen hän vietti aikaa ulkomailla ja työskenteli hetken saksalaislehti Die Weltin palkkalistoilla.

Heinäkuun alussa hän ilmoitti palaavansa Venäjälle selvittämään lastensa huoltajuutta koskevaa kiistaa. Ovsjannikova on syntynyt Odessassa, ja hänen isänsä on ukrainalainen.