Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Venäjän avaruusjärjestö haluaa jatkaa kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla

Venäjän avaruusjärjestö Roskosmos neuvottelee Venäjän johdon kanssa jatkamisesta kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla vuoden 2024 jälkeen. Asiasta kertoi Roskosmosin virkamies maanantaina.

Venäjän miehitettyjen avaruuslento-ohjelmien johtaja Sergei Krikalev kertoi toimittajille, että Roskosmos haluaa jatkaa ISS-ohjelmassa ja toivoo saavansa luvan siihen hallitukselta ensi vuonna.

Aiemmin Venäjä on väittänyt lännen pakotteiden vaarantavan yhteistyön. Kesällä Roskosmosin johto ilmoitti, että Venäjä jättää ISS:n vuoden 2024 jälkeen ja yrittää perustaa oman avaruusasemansa. Krikalev myönsi, että tämä voi vielä viedä aikaa.

ISS on Maata kiertävä pysyvästi miehitetty avaruusasema. Ohjelmassa ovat mukana Yhdysvallat, Venäjä, Eurooppa, Kanada ja Japani.

Avaruusyhteistyö on ainoita jäljelle jääneitä Venäjän ja lännen yhteistyön alueita sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.