Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fortum julkaisi Uniperista puhdistetut tulostiedot, Uniperista kuuden miljardin tappiot – Ilman Uniperia Fortumin alkuvuoden liikevoitto olisi ollut yli miljardi euroa

Energiayhtiö Fortum on julkaissut saksalaisen tytäryhtiön Uniperin tiedoista puhdistetun tammi-kesäkuun tuloksensa ja liikevaihtonsa. Fortum raportoi nyt Uniperin tuloksen lopetettuina toimintoina, koska Saksan valtio on ostanut Fortumin osuuden Uniperista 0,5 miljardilla eurolla.

Fortumin oikaistu liikevoitto oli tammi-kesäkuussa hieman päälle miljardi euroa ja liikevaihto 3,9 miljardia euroa. Uniperin liiketappio oli 12,6 miljardia euroa ja liikevaihto 77,9 miljardia euroa.

Fortum kertoo, että Uniperista koitunut kokonaistappio on hieman alle 6 miljardia euroa. Summa muodostuu Uniperin osakkeisiin nettona sijoitetusta noin 7,2 miljardista eurosta, 0,5 miljardin euron saatavasta kauppahinnasta sekä noin 0,9 miljardin euron osingoista Uniper-omistuksen ajalta.

Uniperista aiheutuva tappio pienentää Fortumin mukaan yhtiön omaa pääomaa. Fortum arvioi kuitenkin, että oma pääoma säilyy riittävällä tasolla eikä oman pääoman ehtoiselle lisärahoitukselle ole tarvetta.

Tasetta ei ole vielä oikaistu

Konsernin tasetta ei ole vielä oikaistu. Tasevaikutukset kirjataan heinä-syyskuun osavuosikatsaukseen.

Uniper-kaupan toteutuminen edellyttää vielä lopullisten sopimusten solmimisen Saksan valtion ja Uniperin kanssa sekä viranomaishyväksyntöjä useilla maantieteellisillä alueilla. Lopuksi päätös vaatii vielä Uniperin ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksynnän.

Fortum odottaa, että kauppa toteutuu tämän vuoden loppuun mennessä.