Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius pyytää anteeksi laiminlyöntejään – "Haluan toimia asiassa avoimesti"

Kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.) pyytää anteeksi, että on laiminlyönyt kansanedustajalta edellytettyä huolellisuutta ja tarkkuutta.

– Olin ilmoittanut v. 2020 ja 2021 osalta puutteellisesti rahapeliyhtiö PAFilta saamiani tekijänoikeustuloja. Olen korjannut ilmoituksia ja olen pahoillani tekemistäni virheistä, Petelius kirjoittaa Twitterissä.

Petelius kirjoittaa myös saaneensa rahapeliyhtiöltä 62 000 euron tekijänoikeuspalkkion vuonna 2019 ennen aloittamistaan kansanedustajana.

– Olen ilmoittanut myös ennen kansanedustajan tehtävääni v.2019 PAFilta saamani 62 000 euron tekijänoikeustulon. Kansanedustajia koskevat ohjeet eivät tätä kirjaimellisesti vaadi, mutta haluan toimia asiassa avoimesti.

Alun perin Iltalehti kertoi, että Petelius on saanut Ahvenanmaan rahapeliyhtiö Pafilta yhteensä noin 120 000 euron palkkiot kehittämiensä sketsihahmojen käytöstä. Petelius oli ensin merkinnyt ne sidonnaisuus- ja tuloilmoituksissaan luottamustoimipalkkioiksi. Kyse ei ole luottamustoimesta.

Vihreiden eduskuntaryhmä ottaa asian käsittelyyn heti ensimmäisessä ryhmäkokouksessaan, kun Petelius on palannut sairauslomalta, ja päättää samalla mahdollisista jatkotoimista.