Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kurvisen ajatus opetus- ja kulttuuriministeriön osastojen yhdistämisestä ei mennyt läpi

Juuri ennen siirtymistään maa- ja metsätalousministeriksi huhtikuun lopulla silloinen tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) jätti seuraajalleen monet yllättäneen perinnön. Hän halusi selvityksen opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kahden osaston yhdistämisestä. Viime torstaina ministeriön henkilöstölle tiedotettiin, että ministeri Petri Honkosen (kesk.) päätöksellä kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston sekä nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston yhdistämistä ei tässä vaiheessa jatketa.

Henkilöstölle talon sisäisesti julkaistussa viestissä kerrottiin, että päätös on tehty henkilöstön ja sidosryhmien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta.

STT kysyi opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston ylijohtaja Riitta Kaivosojalta, mihin syihin päätös perustui.

– Tätä pitää kysyä meidän poliittiselta päätöksentekijältä. En osaa ottaa siihen kantaa, Kaivosoja sanoi.

Honkonen tai hänen esikuntansa ei vastannut STT:n haastattelupyyntöihin lauantaina.

Kaivosoja kertoi, että opetus- ja kulttuuriministeriön asiaa sisäisesti pohtinut työryhmä on kokoontunut keväästä lähtien. Työryhmää on johtanut kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, ja sen työskentelyyn ovat osallistuneet ministeriön hallintojohtaja, ylijohtajat molemmilta asiaan liittyviltä osastoilta, yksiköiden päälliköitä sekä henkilöstöjärjestöjen edustajat.

– Totta kai osastoilla on keskusteltu asiasta, Kaivosoja sanoi.

Selvitys tuotti ideoita ja tarpeita

Henkilöstölle lähetetyn viestin mukaan "valmistelussa nousi esiin paljon ideoita osastojen välisen yhteistyön vahvistamisesta toimintatapoja uudistamalla". Siinä kerrottiin myös, että työryhmän "selvityksellä haettiin rakennetta ja toimintatapoja, jotka edistäisivät toimialojen kehittämistä ja lisäisivät toimialojen synergian hyödyntämistä".

Kaivosoja ei ollut tietoinen, onko ministeriöön tulossa jonkinlaisia rakenne- tai toimintatapamuutoksia.

– En osaa sitä sanoa. Tämä tiedote on aivan uusi. Meillähän on yhteistyötä paljonkin osastojen välillä. Varmaankin se hyvä yhteistyö jatkuu, Kaivosoja sanoi.

Sisäisen viestinnän mukaan työryhmätyöskentely on tuonut esiin tarpeita.

– Esille on noussut myös tarve vahvistaa nuorisopolitiikan sekä kulttuurin ja luovien alojen toimintaedellytyksiä kansallisella tasolla. Tässä tarkastelussa on tarpeen katsoa yhteistyötä ja työnjakoa opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa, viestissä todettiin.