Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

”Kaikki sukupuolivähemmistöihin liittyvä tiedotus rangaistavaksi”, sanoo Venäjän duuman puhemies Volodin

Venäjän duuman eli parlamentin alahuoneen puhemies Vjatsheslav Volodin on ottanut Telegramissa kantaa ”ei-perinteisistä” sukupuolisuhteista viestimiseen.

Hänen mukaansa asiasta järjestettiin maanantaina parlamentaarinen kuuleminen ja asiaa käsitellään ensi viikon torstaina uudelleen.

Volodinin mukaan 1 680 000 ihmistä on ottanut kantaa, että ”ei-perinteisten sukupuolisuhteiden propaganda kielletään”. Puhemies järjesti asiasta aiemmin Telegram-kanavallaan kyselyn.

Duuman puhemiehen mukaan duumaan tulevan esityksen perussäännöt ovat, että sukupuolivähemmistöistä kertominen on kielletty mediassa, internetissä, kirjoissa ja mainoksissa.

Aiemmin Venäjällä on jo ollut voimassa niin sanottu homopropagandalaki, jonka mukaan esimerkiksi elokuvat, joissa on esillä sukupuolivähemmistöt, on kielletty alle 18-vuotiailta.

Esimerkiksi Muumien luojan Tove Janssonin elämästä kertova elokuva oli kielletty Venäjällä alle 18-vuotiailta, koska sen katsottiin sisältävän ”homopropagandaa”.

– Sukupuolivähemmistöpropaganda, pedofiliapropaganda, sukupuolivähemmistöjen mielenosoitukset ja sukupuolen vaihtamiseen kannustava tiedotus on kielletty, Volodin toteaa.

Hänen mukaansa kyseisen lain rikkomisesta yksityishenkilö saisi 800 000 ruplan sakot ja yhteisöt jopa 10 miljoonaa ruplaa.

– Meidän on suojeltava kansalaisiamme ja Venäjää rappeutumiselta sukupuuttoon, Volodin kirjoitti Telegramissa.