Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Julkkisjuristi Heikki Lampela saa taas työskennellä oikeudessa avustajana – asianajajaksi häntä ei silti hyväksytty

Tunnettu juristi Heikki Lampela on saanut taas oikeuden toimia oikeudenkäyntiavustajana Suomessa.

Oikeusministeriön oikeudenkäyntiavustajalautakunta myönsi Lampelalle luvan tällä viikolla. Asianajajaliiton valvontalautakunta päätti erottaa Lampelan loppuvuonna 2017 muun muassa hänen saamansa pahoinpitelytuomion vuoksi.

Asianajajaliiton valvontalautakunta valvoo Suomessa asianajajia. Valvontalautakunta erotti Lampelan siksi, että se katsoi hänen toimineen vastoin hyvää asianajajatapaa. Tämän myötä hän menetti määräajaksi oikeutensa työskennellä myös oikeudessa asianajajana. Korkein oikeus ei aikanaan myöntänyt Lampelalle valituslupaa asiasta.

Hän anoi lupaa uudelleen määräajan päätyttyä, ja luvan hän myös sai.

– Oikeudenkäyntitauko on ohitse, kenttä on kutsunut, Lampela kuvailee perjantaina lähettämässään tiedotteessa.

Haki Asianajajaliiton jäsenyyttä, ei hyväksytty

Lampela suoritti tänä vuonna uudelleen myös asianajajatutkinnon. Asianajajaliiton viestintäpäällikkö Sari Krappe kertoo STT:lle, että Lampela myös haki liiton jäseneksi uudelleen, mutta liitto ei hyväksynyt hänen jäsenyyttään. Tämän vuoksi Lampela ei saa käyttää asianajajan titteliä.

Perjantaina lähettämässään tiedotteessa Asianajajaliitto kertoo, että hylkäyksen taustalla oli Lampelan valvontahistoria ja se, että hänen tuomiostaan oli vielä verraten lyhyt aika.

Oikeusministeriön luvan myötä hän saa silti jatkossa toimia oikeudenkäynneissä avustajana.

Lampela on toiminut aiemmin asianajajana useissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Hän on ollut otsikoissa myös yksityiselämänsä vuoksi.

-----

Juttua on korjattu klo 11.15: Asianajajaliiton valvontalautakunta päätti erottaa Lampelan loppuvuonna 2017, ei vuonna 2018, kuten jutussa alun perin luki.