Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Norja vapautti osan venäläisistä dronekuvaajista – Norjan poliisin turvallisuuspalvelu jatkaa tutkintaa

Norja on vapauttanut neljä venäläistä dronekuvaajaa, kertoo venäläislehti RBK.

Kolme miestä ja nainen pidätettiin viime viikolla dronekuvauksen vuoksi. Pidätettyjen autosta löytyi paljon kuvausvälineitä ja -materiaalia.

Venäläisten epäiltiin kuvanneen Norjan rannikkovartioston tukikohdan lähistöllä Pohjois-Norjan Sortlandissa. Nainen sanoi kuvanneensa revontulia, mutta Norjan poliisi on löytänyt viitteitä, ettei venäläisnelikko ollut pelkällä turismimatkalla.

Norjan poliisi on viestinyt, että tapauksen tutkintaa ei ole lopetettu, vaan lisätutkinnasta päättää seuraavaksi Norjan poliisin turvallisuuspalvelu.

Nelikko pidätettiin 14. lokakuuta ja samassa yhteydessä kerrottiin kiinnioton kestävän viikon. Norjan poliisi ei tässä vaiheessa nähnyt aihetta pidemmälle kiinniotolle.

Norjassa on pidätetty dronekuvauksista myös liikemies Andrei Jakunin, mutta häntä ei ole vielä vapautettu. Hän kuvasi dronella Huippuvuorilla.

Jakuninin isä on entinen Venäjän rautateiden johtaja Vladimir Jakunin, joka on ollut Yhdysvaltojen pakotelistalla jo Krimin valtauksen jälkeen vuodesta 2014.

Edellisten lisäksi Norja pidätti viime viikolla myös Venäjälle palaamassa olleen henkilön. Tällä oli hallussaan kaksi dronea ja paljon kuva- ja videomateriaalia, josta osa salattua.

Storskogin rajanylityspisteellä pidätetyllä henkilöllä oli kaksi Venäjän passia ja yksi Israelin passi. Henkilön asianajaja väitti tämän olevan tavallinen amatöörikuvaaja.

Seitsemäskin venäläinen on lähiaikoina pidätetty dronekuvauksista Norjassa. Hän on pyytänyt, että häntä kohdeltaisiin oikeudessa Iso-Britannian kansalaisena. Pidätetty on kertonut samalla pysyväksi asuinpaikakseen Italian.