Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puola harkitsee raja-aidan pystyttämistä Kaliningradin vastaiselle rajalle – Venäjä ei puutu, sanoo Putinin tiedottaja

Puola harkitsee aidan pystyttämistä Venäjälle kuuluvan Kaliningradin alueen vastaiselle rajalle pysäyttääkseen siirtolaisaallon, jonka arvioidaan yrittävän rajanylitystä lähiviikkoina, uutisoi Reuters.

Puola syyttää Venäjää ja sen liittolaista Valko-Venäjää siirtolaisten käyttämisestä osana hybridisotaa Euroopan horjuuttamiseksi. Hallitsevan Laki ja Oikeus -puolueen pääsihteeri Krzysztof Sobolewski kertoi Puolan yleisradioyhtiö Polskie Radio 1:lle, että Puola harkitsee aidan rakentamista Kaliningradin rajalle kuten se rakensi Valko-Venäjän rajalle alkuvuodesta 2022.

– Meidän on vahvistettava voimiamme tällä rajaosuudella ja harkittava samankaltaisten rajalinnoitusten rakentamista, Sobolewski sanoi.

Venäjän tiedotusvälineet ovat kertoneet, että Kaliningrad on avannut ilmatilansa Lähi-idän ja Aasian lennoille houkutellakseen lisää lentoyhtiöitä ja turisteja.

– Sen jälkeen, mitä jouduimme käsittelemään ja käsittelemme edelleen Valko-Venäjän rajalla, ja kun otetaan huomioon ilmatilan avaaminen Turkin, Syyrian ja Valko-Venäjän lentokoneille, se voi tapahtua lähiviikkoina, hän kertoi Reutersille.

Venäjän presidentin tiedottaja Dimtri Peskov sanoi toimittajille tiistaina, ettei Venäjä puuttuisi Puolan päätökseen raja-aidan rakentamisesta.

– Historia todistaa muurien rakentamispäätösten typeryyden joka kerta, koska vuosien tai vuosikymmenien aikana kaikki seinät kaatuvat, Peskov sanoi.

Sobolewskin mukaan Valko-Venäjän rajalla on merkkejä suurista siirtolaisryhmistä.

Valko-Venäjä yritti lähettää tuhansia afrikkalaisia ja Lähi-idän siirtolaisia Puolan rajan yli vuonna 2021.