Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Miehen työ -palkinto Kenneth Bambergille miesten kohtaaman väkivallan esiin nostamisesta

Miehen työ -tasa-arvopalkinnon saa tänä vuonna valokuvataiteilija Kenneth Bamberg. Bambergin valokuvanäyttely Johan keskittyy miesten kohtaamaan lähisuhdeväkivaltaan.

Palkinnon myöntäneen tasa-arvoasiain neuvottelukunnan perusteluissa todetaan, että näyttelyn teokset herättävät pohtimaan kulttuurin mieskuvaa ja sitä, miten se voi rajoittaa miesten ja poikien mahdollisuutta pyytää apua.

Kenneth Bamberg kertoo tasa-arvoasiain neuvottelukunnan tiedotteessa kiinnostuneensa siitä, miten väkivallasta kertominen ja avun pyytäminen voi olla miesten kohdalla tabu.

– Mielikuva "tosimiehestä", joka pärjää aina yksin, istuu tiukassa, Bamberg sanoo.

Joka kuudes kokenut väkivaltaa tai sen uhkaa

Miehen työ -palkinto nostaa esiin tahoja, jotka ovat edistäneet sukupuolten tasa-arvoa erityisesti miesten ja poikien näkökulmasta ja purkaneet kapeita sukupuolinormeja. Palkintoa on jaettu vuodesta 1998.

Tasa-arvioasiain neuvottelukunnan mukaan sukupuolistunut väkivalta ja lähisuhdeväkivalta ovat vakavia ongelmia Suomessa. Tilastokeskuksen tietojen mukaan joka kuudes mies on elämänsä aikana kokenut fyysistä parisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa.

Kenneth Bamberg, syntynyt 1981, on valmistunut valokuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2011. Bambergilla on ollut soolo- ja yhteisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.