Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liki 150 kuoli väentungoksessa Soulin Halloween-juhlissa – kapeilla kaduilla saattoi olla jopa 100 000 ihmistä

Etelä-Koreassa ainakin 146 ihmistä on kuollut ja 150 loukkaantunut Halloween-juhlien väentungoksessa Soulissa, kertovat viranomaiset.

– Uhrien suuri määrä on seurausta siitä, että monet tallaantuivat Halloween-juhlan aikana, sanoi pelastusviranomaisten edustaja Choi Seong-beom.

Choin mukaan uhrien määrä saattaa edelleen kasvaa. Loukkaantuneiden tarkkaa määrää on niin ikään erittäin vaikea selvittää, koska paikalla oli niin paljon väkeä.

Kymmenien ihmisten on myös kerrottu saaneen sydänkohtauksen tungoksessa.

Itaewon kaupunginosaan on lähetetty yli 140 ambulanssia. Kaupunginosa on hyvin suosittu juhlapaikka.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan paikalla saattoi olla jopa 100 000 juhlijaa.

– Paikalla oli hyvin paljon nuoria ihmisiä, jotka olivat tulleet juhlimaan ja klubeihin pukeutuneina juhla-asuihin, kertoi paikan päällä oleva BBC:n toimittaja Hosu Lee.

Ihmiset kaatuivat toistensa päälle

Alustavien tietojen perusteella tapahtumat saivat alkunsa hieman ennen puolta yhtätoista illalla paikallista aikaa, kun ihmiset kaatuivat mäkisessä paikassa sijaitsevalla kapealla kadulla lähellä paikallista hotellia ja jäivät väkijoukon alle.

– Ihmisiä kaatui toistensa päälle: toiset menettivät vähitellen tajuntansa, kun taas toiset näyttivät olevan jo kuolleita, sanoi eräs silminnäkijä uutistoimisto Yonhapin mukaan.

Leen mukaan sosiaalisessa mediassa oli ennen murhenäytelmää näkynyt runsaasti viestejä, joissa kaupunginosan kerrottiin tuntuvan turvattomalta, koska paikalla oli niin paljon väkeä.

Paikallisen median mukaan kaikkiin kaupunginosaan paikallistettuihin matkapuhelimiin on lähetetty hätäviesti, jossa ihmisiä kehotetaan poistumaan niin pian kuin mahdollista.

"Oli selvää, että jotain tapahtuu"

Silminnäkijöiden mukaan jo alkuillasta paikallista aikaa oli selvää, että paikalla oli aivan liian paljon väkeä.

– Oli selvää, että paikalla oli liian paljon ihmisiä, varmasti eniten mitä koskaan olen nähnyt Itaewossa, ja koko aja tuli vain lisää ja lisää, kertasi paikallista aikaa noin kello seitsemän paikalle tullut Raphael Rashid BBC:lle.

– Kun lähestyttiin kymmentä, oli selvää, että ihmisiä oli liikaa ja jotain tulee tapahtumaan. Siellä oli kymmeniä tuhansia ihmisiä: en ole koskaan nähnyt niin paljon. Lopulta meitä oli jalkakäytävillä niin paljon rusennuksissa, että ihmiset purkautuivat ajoradalle, missä oli autoja.

Rashidin mukaan pian tämän jälkeen alkoi kuulua hälytysajoneuvojen ääniä, kun ne yrittivät päästä väkijoukon läpi.

– Kukaan ei oikein tajunnut, mitä oli tapahtumassa, mutta Itaewon aseman edessä oli jo useita poliisiautoja. Poliisit seisoivat autojensa päällä ja yrittivät saada ihmisiä lähtemään alueelta niin pian kuin mahdollista.

Sairaalat määrättiin varautumaan

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol on määrännyt viranomaiset lähettämään paikalle mahdollisimman paljon ensihoitoyksikköjä ja sairaaloita varaamaan riittävästi paikkoja uhreille. Presidentin odotetaan kutsuvan koolle hätäkokouksen.

Euroopassa vierailulla oleva Soulin pormestari Oh Se-hoon palaa onnettomuuden vuoksi välittömästi kotiin, Yonhap kertoi viitaten kaupungin hallinnon lähteisiin.

Tämän vuoden Halloween-juhla oli ensimmäinen sitten koronapandemian alkamisen vuonna 2020, jossa kasvomaskin käyttäminen ei ollut pakollista ulkona Etelä-Koreassa.