Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Suurin osa Britannian sairaanhoitajista lakon kannalla – ammattiliiton mukaan palkat eivät ole pysyneet inflaation perässä

Britanniassa suurin osa sairaanhoitajista on äänestänyt lakon aloittamisen puolesta, kertoo maan yleisradioyhtiö BBC.

Sairaanhoitajien suurimman ammattiliiton RCN:n on määrä julkistaa äänestyksen viralliset tulokset ensi viikolla, mutta BBC:n lähteiden mukaan hoitajat ovat lakon kannalla. RCN suosittelee hoitajien lakkoa, sillä palkat eivät ole pysyneet inflaation perässä.

Ammattiliitto on suositellut ulosmarssia sen 300 000 jäsenelle. Mahdollinen lakko olisi kaikkien aikojen suurin. Yli satavuotisen historiansa aikana RCN ei ole kertaakaan aiemmin järjestänyt äänestystä lakkoon ryhtymisestä kaikille jäsenilleen.

Lakko vaikuttaisi vain kiireettömään hoitoon, ei ensihoitoon.

– Valtava määrä henkilöstöä, sekä kokeneita että uusia työntekijöitä, on päättänyt, ettei heillä ole tulevaisuutta sairaanhoitajan ammatissa, jos heitä ei arvosteta eikä kohdella oikeudenmukaisesti, RNC:n pääsihteeri Pat Cullen sanoi BBC:lle.

– Lakkomme on yhtä paljon potilaita kuin hoitajiakin varten. Meillä on heidän tukensa tälle, Cullen jatkoi.

BBC:n mukaan sairaanhoitajan vuosipalkka Englannissa vaihtelee 27 000 punnasta 55 000 puntaan työvuosista riippuen. Summa vastaa noin 31 000 – 63 000 euroa.