Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Viestikoekeskus-oikeudenkäynnissä ei kuullakaan todistajana HS:n vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä

Helsingin Sanomien vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä tai päätoimittaja Antero Mukkaa ei kuullakaan puolustuksen todistajina lehden uutisointia koskevassa Viestikoekeskus-oikeudenkäynnissä, kertoo HS.

Lehden mukaan syytettyjen toimittajien puolustus on ilmoittanut luopuvansa useista aiemmin ilmoitetuista todistajistaan. Todistajina ei kuulla myöskään Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtajaa Eero Hyvöstä eikä HS:n entistä toimituspäällikköä Erja Yläjärveä.

HS:n mukaan puolustus päätti luopua todistajistaan sen jälkeen kun syyttäjä muutti syytteen muotoilua. Puolustuksen todistajia oli määrä kuulla oikeudessa joulukuun alkupuolella.

Oikeudenkäynti koskee HS:n 16. joulukuuta 2017 julkaisemaa artikkelia ja sen jälkeen julkaistavaksi aiottua artikkelisarjaa, jotka käsittelivät Puolustusvoimien Viestikoekeskusta ja sotilastiedustelua laajemmin. Syyttäjän mukaan jutut sisälsivät tietoa, joka oli Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi määrätty salassa pidettäväksi.

Kolmelle HS:n toimittajalle vaaditaan oikeudenkäynnissä ehdollista vankeutta turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja sen yrityksestä. Kaikki kiistävät syytteen.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.