Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntaliitosta ja Kuntaliitto Palveluista lähtee yhteensä 35 työntekijää

Suomen Kuntaliitto ja Kuntaliitto Palvelut Oy vähentävät yhteensä 35 työntekijää. Kuntaliitto kertoo, että työntekijöistä irtisanotaan 23 ja lisäksi 12 työtekijän työsuhde on päättymässä muusta syystä, esimerkiksi eläköitymiseen tai omaan irtisanoutumiseen.

Syyskuussa käynnistyneet muutosneuvottelut koskivat koko Kuntaliiton ja Kuntaliitto Palvelujen henkilöstöä paitsi toimitusjohtajaa ja varatoimitusjohtajia. Muutosneuvottelujen alussa henkilöstön vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 60 henkilöä Kuntaliiton ja kahdeksan henkilöä KL Palveluiden puolelta.

– Kykenimme neuvottelujen aikana löytämään säästökohteita myös muualta kuin henkilöstömenoista. Muutosneuvotteluissa tarkasteltiin, mitkä palvelut jäsenkunnillemme ovat tulevaisuudessa keskeisiä, vaikka resurssimme supistuvat, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen kertoo tiedotteessa.

Karhusen mukaan Kuntaliiton toiminnassa painotetaan tulevaisuudessa ennakoivaa ja strategista edunvalvontaa sekä toimivia neuvontapalveluita. Tätä tuetaan tietoon perustuvilla analyyseillä ja kehittämistoiminnalla.

– Pyrimme olemaan kaupunkien ja kuntien kanssa vahvassa vuorovaikutuksessa ja siten tukemaan toimintaympäristön muutosten hallintaa sekä tulevaisuuden kunnan toimintaa, Karhunen jatkaa.

Ennen muutosneuvottelujen alkamista Kuntaliitossa oli noin 190 työntekijää ja KL Palveluissa kahdeksan työntekijää. Muutosneuvottelujen taustalla on Kuntaliiton jäsenmaksutulojen supistuminen 30 prosenttia vuodesta 2023 lähtien.

Kuntaliitto on kuntien edunvalvoja, kuntakentän kehittäjä ja kunta-alan asiantuntijapalvelujen tarjoaja. Sen jäseniä ovat kaikki Suomen 309 kaupunkia ja kuntaa.