Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantaiksi luvassa poutaa ja kovaakin tuulta – tänään Ahvenanmaalla mitattu 14 lämpöastetta on myöhäisin 14 asteen lukema ainakin yli 60 vuoteen, arvioi Foreca

Lauantaiksi on luvassa poutaista ja aurinkoista säätä suureen osaan maata, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen. Maan etelä- ja keskiosissa on luvattu lauantaiksi poikkeuksellisen lämmintä.

– Ollaan laajasti noin 12 asteen paikkeilla ja päästään ehkä jopa 14 lämpöasteeseen maan lounaisimmassa päässä. Se on todella lämmintä, Keränen sanoo.

Ahvenanmaan Jomalassa mitattiin perjantaina 14 asteen lämpötiloja. Suomessa ei ole sääyritys Forecan mukaan mitattu neljäntoista asteen lämpötiloja tähän aikaa vuodesta ainakaan 60 vuoteen.

Jos 14 asteen lämpöjä mitataan myös lauantaina, ne osuvat Keräsen mukaan todennäköisesti taas Ahvenanmaalle.

– Ei ole kuitenkaan mahdottomuus, että tuollaiset lämpötilat yltäisivät Manner-Suomen lounaisrannikolle saakka.

Maan keskiosiin on luvattu kovia tuulia

Vaikka maan etelä- ja keskiosissa tulee olemaan poutaista, voi marraskuun lämpimiä kelejä häiritä kovat tuulenpuuskat. Luoteesta saapuu kovia tuulia, jotka iskevät Keräsen mukaan varsinkin maan keskiosiin.

– Tuulenpuuskat voivat nousta 15–20 metriin sekunnissa. Etelässä ei tuule kuitenkaan yhtä paljon kuin Suomen keskiosissa, Keränen sanoo.

Maan pohjoisosissa voi tulla Keräsen mukaan lumi- ja vesikuuroja.

Lauantaille on annettu Keräsen mukaan tuulivaroituksia kaikille merialueille sekä maan keski- ja itäosiin. Varoitukset jatkuvat ainakin kello yhdeksään asti illalla.

Lämpötilat kääntyvät laskuun sunnuntaina

Sunnuntaille ei ole luvattu enää yhtä korkeita lämpötiloja kuin lauantaina. Maan etelä- ja keskiosissa on noin nollasta kahdeksaan plusastetta. Sen sijaan maan pohjoisosissa liikutaan muutaman pakkasasteen paikkeilla.

Sää jatkuu sunnuntaina kuitenkin poutaisena suuressa osassa maata. Lapissa voi esiintyä heikkoja sateita.

– Sunnuntaina ei ole myöskään kovia tuulia, sillä maahan saapuu korkeapaine lounaasta, Keränen sanoo.

Sunnuntaina ei ole luvassa varoituksia.