Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Dallasin lauantaisessa lentonäytösturmassa kuoli kuusi ihmistä

Yhdysvalloissa Texasin Dallasissa kuusi ihmistä sai surmansa, kun kaksi toisen maailmansodan aikaista lentokonetta törmäsi toisiinsa lauantaina lentonäytöksessä.

Koneet hajosivat kappaleiksi törmäyksessä ja syttyivät tuleen maahan pudottuaan. Dallasin piirikunnan viranomaiset kertoivat sunnuntaina, että kuolonuhreja tuli kuusi.

Turmakoneet olivat maailman tunnetuimpiin pommikoneisiin kuuluva Boeing B-17, joka tunnettiin myös nimellä Lentävä linnoitus, sekä Bell P-63 Kingcobra -hävittäjä.

Onnettomuus sattui Wings Over Dallas -lentonäytöksessä, joka järjestettiin Dallasissa veteraanien päivän kunniaksi. Medioiden mukaan koneet kuuluivat Commemorative Air Force -järjestölle.

Kukaan katsojista tai muutoin maassa olleista ei loukkaantunut, ja kaikki kuolonuhrit olivat koneiden sisällä. P-63 on yhden lentäjän hävittäjä, ja B-17:ssä vaikuttaa olleen viiden hengen miehistö. Viranomaiset eivät heti lauantaina kertoneet, kuinka monta ihmistä onnettomuudessa oli osallisena.

Dallasin pormestarin Eric Johnsonin mukaan koneiden kappaleita lensi lentokentän lisäksi läheisen ostoskeskuksen alueelle ja valtatielle.

Liittovaltio tutkii tapausta

Yhdysvaltain liittovaltion viranomaiset tutkivat onnettomuuden syytä. Yhdysvaltain ilmailuvirasto FAA tutkii tapausta yhdessä maan kansallisen liikenneturvallisuuslautakunnan NTBS:n kanssa.

Kolmepäiväinen Wings Over Dallas -tapahtuma keskeytettiin turman takia, ja loput näytökset peruttiin.

Nelimoottorisella B-17:llä oli merkittävä rooli toisen maailmansodan ilmataisteluissa, ja se on yksi eniten valmistetuista pommikoneista koskaan. P-63:a käyttivät taisteluissa vain neuvostojoukot.