Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän varaulkoministeri tyrmää Ukrainan rauhanehdot – venäläismedian mukaan kommentti oli vastaus Pekka Haavistolle

Venäjä ei hyväksy Ukrainan vaatimusta venäläisjoukkojen pois vetämisestä alueiltaan, jotta rauhanneuvottelut maiden välillä voisivat alkaa.

Venäjän ulkoministeri Aleksandr Grushko kommentoi asiaa toimittajille uutistoimistojen Tassin ja RIA Novostin mukaan.

– Ei, tällaisia ehtoja ei tietenkään voida hyväksyä. Presidenttimme on toistuvasti sanonut, että olemme valmiita neuvotteluihin. Mutta näissä neuvotteluissa on tietysti otettava huomioon tilanne kentällä, Grushko kommentoi toimittajille maanantaina.

Tassin mukaan Grushkon kommentti liittyi Suomen ulkoministerin Pekka Haaviston (vihr.) Brysselissä EU:n ulkoministerikokouksen tiedotustilaisuudessa antamaan vastaukseen toimittajan kysymykseen. Uutisen mukaan myös Haavisto kertoi rauhanneuvotteluiden olevan mahdollisia vasta, kun Venäjä poistuu Ukrainasta.

– Mielestäni on erittäin hyvä uutinen, että Ukraina on todella valloittanut takaisin Hersonin. Uskon, että mahdollisuus neuvotteluihin tulee, kun Venäjä vetäytyy kaikilta miehittämiltä alueiltaan, Haaviston kommentti muotoillaan.

Myös talouslehti Kommersant uutisoi Haaviston kommentin sähkemuodossa.

Grushko sanoi lisäksi, että länsimaiden lausunnot Venäjän ja Ukrainan välisten neuvottelujen tarpeesta ovat "silkkaa retoriikkaa". Ranskan presidentti Emmanuel Macron vaati maanantaina lisää diplomaattisia toimia sodan ratkaisemiseksi. Itävallan ulkoministeri Alexander Schallenberg huomautti, että ovi neuvotteluille on pidettävä avoimena.

– Emme havaitse diplomaattisia pyrkimyksiä Ranskasta tai Itävallasta, Grushko väittää.