Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU-komissio arvioi Bulgarian, Romanian ja Kroatian olevan Schengen-valmiita – osallistumista päätetään joulukuussa

EU-komission mukaan Bulgaria, Romania ja Kroatia ovat valmiita liittymään Schengen-alueeseen. Komissio pyytää oikeus- ja sisäasioiden neuvostoa viipymättä hyväksymään maiden täysimääräisen osallistumisen. Asiasta äänestetään joulukuun 8. päivänä.

EU-komissio kertoo, että kolme maata ovat jo sitoutuneet osaan Schengen-sääntöjä, mutta maiden ja EU:n väliset rajatarkastukset ovat edelleen voimassa.

Schengen-alueen eli vapaan liikkuvuuden alueen laajentuminen muuttaa komission mukaan Eurooppaa turvallisemmaksi, sillä sen myötä yhteisten ulkorajojen suojaaminen ja poliisiyhteistyö tehostuvat. Laajentuminen lisää myös vaurautta, sillä ihmisten ja yritysten väliset yhteydet helpottuvat eikä rajoilla enää tuhlaudu aikaa.

– Maailman suurin rajatarkastuksista vapaa yhteinen alue laajenee merkittävästi, joten siitä tulee entistä houkuttelevampi, EU-komissio kertoo tiedotteessa.