Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haavisto tapaa USA:n ulkoministeri Blinkenin Washingtonissa

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) vierailee tänään ja huomenna Washingtonissa, jossa hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin. Ulkoministeriö kertoo, että ministerit keskustelevat muun muassa Suomen Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä sekä Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan.

Kahdenvälisen tapaamisen lisäksi Haavisto tapaa Blinkenin yhdessä Ruotsin ulkoministerin Tobias Billströmin kanssa.

– On tärkeää käydä säännöllistä vuoropuhelua Yhdysvaltojen kanssa Euroopan turvallisuudesta. Suomi on sitoutunut tukemaan Ukrainaa yhteistyössä EU:n ja kumppaneidemme kanssa. Arvostamme Yhdysvalloilta saamaamme tukea Suomen Nato-jäsenyydelle, Haavisto sanoo tiedotteessa.

Haavisto tapaa Washingtonissa myös Yhdysvaltojen hallinnon ja kongressin edustajia, ja hän keskustelee tutkijoiden kanssa ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä.

Lisäksi Haavisto osallistuu Aspenin turvallisuusfoorumin (Aspen Security Forum) paneelikeskusteluun Euroopan turvallisuudesta. Aspenin turvallisuusfoorumi järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Se kokoaa yhteen hallitusten ja yrityselämän edustajia sekä tutkijoita ja toimittajia keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä.

Perjantaina Haaviston matka jatkuu New Yorkiin, jossa hän tapaa YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin sekä rauhanrakennus- ja humanitaarisista kysymyksistä vastaavia YK:n johtohenkilöitä. Näissä tapaamisissa keskustellaan muun muassa Venäjän hyökkäyssodan globaaleista vaikutuksista. Keskusteluissa käsitellään ulkoministeriön mukaan myös ajankohtaisia alueellisia tilanteita esimerkiksi Lähi-idässä, Persianlahdella ja Afrikan sarvessa.