Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna on luvassa lisää lunta – ajokeli etelässä erittäin huono

Ilmatieteen laitos varoittaa lumisateiden vuoksi erittäin huonosta ajokelistä tänään Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Lisäksi laitos varoittaa huonosta ajokelistä laajemmin koko eteläisessä, keskisessä ja itäisessä Suomessa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan liikenneonnettomuuksien riski on erittäin huonolla ajokelillä huomattava. Lisäksi erittäin huono ajokeli voi aiheuttaa liikenteeseen suuria häiriöitä.

Huonolla ajokelillä onnettomuusriski on puolestaan kohonnut ja liikenteen sujuvuus heikentyy sekä keskinopeus laskee, laitos kertoo.

Etelärannikolle jopa yli kymmenen senttiä lunta

Lunta sataa tänään suuressa osassa maata. Etelässä lumisade on ajoittain sakeaa.

Forecan sääpalvelun mukaan uutta lunta saatetaan saada etelärannikolla paikoin jopa yli kymmenen senttiä.

Pakkanen liikkuu tänään enimmäkseen 5–10 asteessa. Jos pilvipeite rakoilee, pakkasta voi olla tätä enemmänkin.

Sunnuntaina lumisateet vähenevät maan etelä- ja keskiosassa, mutta edelleen lunta voi tulla paikallisesti. Lapissa pakkanen kiristyy sunnuntaina korkeimmillaan parinkymmenen asteen tietämille.

Ensi viikon alussa Suomessa saatetaan kokea talvimyrsky, jolloin lumisateet ovat taas paikoitellen runsaita. Forecan mukaan sää on ensi viikolla myös selvästi ajankohdan keskiarvoja kylmempää.