Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ainoa kestävä tapa hoitaa Suomen julkista taloutta kuntoon on vahva talouskasvu ja työllisyyteen panostaminen, sanoi Marin MTV:n Uutisextrassa

Sosiaalidemokraatit eivät ole valmiita leikkaamaan koulutuksesta, sosiaaliturvasta tai sosiaali- ja terveyspalveluista, sanoi pääministeri Sanna Marin (sd.) MTV:n Uutisextrassa. Marin ei kertonut lähetyksessä SDP:n valtiontalouden sopeutustarpeen suuruusluokkaa, koska se hänen mukaansa riippuu toimista.

Valtiovarainministeriön virkamiehet esittivät torstaina, että julkista taloutta pitää vahvistaa vähintään yhdeksällä miljardilla eurolla kahden seuraavan vaalikauden aikana. Virkamiehet peräänkuuluttivat talouskasvua vauhdittavia rakenteellisia uudistuksia, ja lisäksi heidän mukaansa pitäisi turvautua verojen korotuksiin ja menojen karsintaan.

Marin sanoi sosiaalidemokraattien haluavan tehdä järkevää veropolitiikkaa niin, ettei verotuksessa ole porsaanreikiä, joita tällä hetkellä hyödynnetään.

– Sieltä on mahdollista kerätä valtion kassaan tuloja lisää eli tehdä tulosopeutusta. Myös menosopeutusta tullaan jonkin verran tarvitsemaan, mutta nuo ovat aika kovia lukuja, mitä valtiovarainministeriön virkakunta on esittänyt.

Sosiaalidemokraattien vaihtoehdon keskeisin kivijalka on Marinin mukaan talouskasvun hakeminen.

– Itse en henkilökohtaisesti usko siihen, että säästämällä ja leikkaamalla tätä maata tai sen taloutta vastuullisesti hoidetaan, vaan näen, että ainoa kestävä tapa hoitaa Suomen julkistakin taloutta kuntoon on vahva talouskasvu ja työllisyyteen panostaminen.

Marin peräänkuulutti investointeja muun muassa koulutukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen.