Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen etelä- ja keskiosiin odotettavissa lumimyräkkä, ajokeli eteläosassa muuttuu erittäin huonoksi

Suomen etelä- ja keskiosiin tänään rantautuva lumimyräkkä tuo mukanaan navakkaa tuulta, joka puuskissa yltyy kovaksi, kertoo Ilmatieteen laitos.

Lumisadealue saapuu etelärannikolle iltapäivällä ja levittäytyy illan aikana sisämaahan.

Ajokeli muuttuu lumituiskun takia maan eteläosassa erittäin huonoksi. Voimakas tuuli pöllyttää lunta, mikä vaikeuttaa näkyvyyttä ja kinostaa lunta teille.

Ennustetun kovan lumisateen takia pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä vuorovälejä harvennetaan tänään iltapäivästä alkaen. Fintrafficin rataliikennekeskuksen mukaan pääkaupunkiseudulla alkavat K- ja A-junat kulkea 20 minuutin välein kello 14.40 alkaen.

Kotkan lähiliikenteen junavuorot perutaan ja VR:n mukaan korvataan linja-autokuljetuksin.

Kaukoliikenteen junavuoroja ei sunnuntain tietojen mukaan ollut tarkoitus vähentää, mutta matkustajia kehotettiin tarkkailemaan liikennetiedotteita.

Sääennusteen mukaan myräkkä alkaa laantua tiistaiaamun aikana.

Ennusteiden mukaan tämän päivän aikana etelässä ja idässä sataa yhteensä 10–18 senttiä uutta lunta, kertoo Foreca nettisivullaan.

Huonoa ajokeliä ja purevaa pakkasta

Ilmatieteen laitos on antanut pakkasvaroituksen purevasta pakkasesta maan etelä- ja keskiosaan sekä Lappiin. Lisäksi varoitetaan ajokelin muuttuvan erittäin huonoksi tänään illalla lumipyryn ja pöllyävän lumen takia Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Uudellamaalla.

Myrskyvaroitus on annettu Suomenlahden itäosalle, Suomenlahden länsiosalle ja Pohjois-Itämeren itäosalle. Koillismyrsky voimistuu keskipäivästä alkaen 22 metriin sekunnissa.