Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ullanlinnan epäiltyä henkirikosta tutkitaan tappona – teosta epäilty ajoi elokuussa 2021 Kauppatorilta mereen puoliso ja lapset kyydissään

Helsingin Ullanlinnan epäiltyä henkirikosta tutkitaan tappona, kertoo poliisi. Rikoksesta epäillään uhrin aviomiestä.

Vuonna 1975 syntynyt uhri löytyi kuolleena lauantaina aamulla. Naisesta oli perjantaina tehty katoamisilmoitus, kun hän ei ollut palannut kotiinsa työpäivän jälkeen.

Poliisi ei ole vielä kuulustellut epäiltyä. Häntä esitetään vangittavaksi mahdollisesti huomenna tiistaina.

Poliisin mukaan asiasta ei toistaiseksi voida kertoa enempää yksityiskohtia, jotta esitutkinta ei vaarannu.

– Kyseessä on erittäin vakavan rikosepäilyn esitutkinta. Ymmärrämme, että tapaus herättää paljon mielenkiintoa ja huolta kansalaisissa. Toistaiseksi emme pysty kuitenkaan käsittelemään tapauksen yksityiskohtia julkisuudessa, koska se voisi vaarantaa esitutkinnan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski poliisin tiedotteessa.

Poliisi löysi uhrin kuolleena lauantaina asuntonsa lähistöltä, missä teosta epäilty oli siirtämässä uhria autoon.

Koski kertoi STT:lle lauantaina, että poliisipartio oli lähtenyt paikalle poliisin saaman yhteydenoton perusteella. Kosken mukaan poliisin saapuessa auton takaluukku oli auki ja sen vierellä oli käärö. Teosta epäillyn puolison aikomuksena oli mahdollisesti kuljettaa ruumis jonnekin muualle.

Poliisin mukaan epäilty rikos tapahtui uhrin ja teosta epäillyn miehen yhteisessä kodissa.

Vuonna 1974 syntynyt mies on STT:n tietojen mukaan psykiatriaan erikoistunut lääkäri.

Ollut aiemminkin epäiltynä rikoksesta

Henkirikoksesta epäilty mies on ollut aiemmin rikoksesta epäiltynä jutussa, jossa hänen ajamansa auto putosi mereen Helsingin Kauppatorilla viime vuoden elokuussa.

Autossa oli tapahtumahetkellä yhteensä kuusi ihmistä, mukaan lukien miehen puoliso, jonka surmaamisesta häntä nyt epäillään. Lisäksi autossa oli kaksi miehen ja kaksi naisen lasta. Kaikki saatiin pelastettua.

Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan mies sanoi kuulusteluissa, että kyseessä oli vahinko. Hän sanoi seonneensa koeajossa olleen auton ohjauslaitteissa ja luulleensa laittaneensa pakin päälle, kun vahingossa kaasuttikin mereen.

Muilla autossa olleilla ei ollut vaatimuksia asiassa, joten poliisi määräsi miehelle sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja päätti tutkinnan.

Mies sanoi menneensä paniikkiin

Onnettomuus sattui torstaina 19. elokuuta iltaviiden jälkeen. Nainen kertoi poliisille, että he olivat harkinneet isomman auton ostamista ja olivat siksi hakeneet Volvo XC90 -merkkisen henkilöauton koeajoon.

Molempien kertoman mukaan he pysähtyivät Etelärantaan, koska paikalla oli meripelastuksen vene, jota he halusivat näyttää lapsille.

– Siinä sitten sähläsin jotain ja meni ilmeisesti väärä vaihde päälle. Olin laittavani pakin päälle, mutta auto lähtikin eteenpäin, kun painoin kaasua. En pystynyt pysäyttämään autoa ja menin paniikkiin tilanteessa, mies kertoi poliisille.

Mies myönsi, että kyseessä oli hänen virheensä. Hän sanoi poliisille, että tilanne oli ollut todella traumaattinen ja hän oli syyttänyt itseään tilanteesta.

Naisen mukaan tilanne oli järkyttänyt häntä, mutta hänelle tai lapsille ei tullut siinä fyysisiä vammoja.

– Auto oli ihan tuntematon, ja se oli täysin puhdas vahinko, että auto lähti eteenpäin eikä peruuttamaan taaksepäin, nainen sanoi poliisille.