Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Kelluva LNG-laivaterminaali on matkalla kohti Inkoota

Suomen rannikolle tuleva nesteytetyn maakaasun (LNG) laivaterminaali on lähtenyt matkaan Gibraltarilta kohti Inkoota. Asiasta kertoo Gasgrid Finland -yhtiön toimitusjohtaja Olli Sipilä Twitterissä.

Sipilä tviittaa, että kelluva LNG-terminaali FSRU Exemplar lastattiin onnistuneesti nesteytetyllä maakaasulla ja prosessi etenee suunnitelmien mukaisesti.

STT:lle Sipilä kertoo, että ennen Gibraltaria laiva oli telakalla Espanjan Ferrolissa.

– Sieltä se lähti kohti Gibraltaria, ja siellä suoritettiin tämmöinen laivasta laivaan -tankkaus. Laiva toi sinne LNG:tä Egyptistä.

Suomea kohti laiva lähti maanantaina iltapäivällä. Saapumisaika ei ole vielä tiedossa, vaan Sipilän mukaan laivaterminaalin saapumisen aikataulua tarkennetaan lähipäivänä. Siihen vaikuttaa muun muassa säätilanne. Sipilä kertoo, että Inkooseen terminaalia varten rakennettu infrastruktuuri on käytännössä ollut teknisesti valmis jo vähän aikaa.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen kelluva LNG-terminaalialus. Aluksen vuokraaminen tuli ajankohtaiseksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Kaasutoimitukset Venäjältä Suomeen keskeytettiin toukokuussa.

Suomi ja Viro sopivat terminaalin sijoittamisesta Inkooseen lokakuussa.