Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Poliisi epäilee useita järjestyksenvalvojia työaikana tehdyistä pahoinpitelyistä pääkaupunkiseudulla – uhreja lyöty pampulla ja potkittu

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee ainakin kuutta yksityisen turvallisuusalan yrityksen työntekijää useista pahoinpitelyistä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet järjestyksenvalvojien työaikana yrityksen valvonta-alueilla pääradan lähettyvillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Mikko Minkkinen ei avaa STT:lle tarkemmin, mistä yrityksestä on kyse tai työskenteleekö sen järjestyksenvalvojia myös muualla kuin pääkaupunkiseudun juna-asemilla.

– Nämä on kaikki samasta yhtiöstä ja nämä on eri paikoilla tehty. -- Joka paikkaa ei vielä tiedetä, sanoo Minkkinen.

Poliisi kertoo ottaneensa viikonlopun aikana kiinni kuusi miestä pahoinpitelyistä epäiltynä. Kaikki kuusi työskentelevät järjestyksenvalvojina samassa yrityksessä.

Poliisin mukaan pahoinpitelyistä epäiltyjen lukumäärä voi vielä kasvaa.

Uhreja kuljetettu sivummalle pahoinpideltäväksi

Poliisin mukaan kaikkia tapauksia yhdistää järjestyksenvalvojien toimivallan räikeä ylittäminen sekä rikoksen uhrien nöyryytys ja alistaminen. Uhreja on esimerkiksi lyöty teleskooppipampulla ja potkittu.

– Epäillyissä rikoksissa järjestyksenvalvojat ovat kuljettaneet heidän työtehtävillään kohtaamat kohdehenkilöt suojaisampaan paikkaan juna-asemien läheisyydessä, jonka jälkeen he ovat pahoinpidelleet uhrit ja kuvanneet teot, sanoo Minkkinen tiedotteessa.

Poliisin mukaan pahoinpitelykokonaisuus paljastui, kun yksittäinen sivullinen ilmoitti poliisille pahoinpitelystä.

Poliisi pyytää uhreja ilmoittautumaan

Poliisi etsii vielä tunnistamattomia uhreja kahdeksassa eri pahoinpitelytapauksessa.

Poliisi pyytää ottamaan yhteyttä, jos on joutunut järjestyksenvalvojan pahoinpitelemäksi Malminkartanon juna-asemalla viime helmikuussa, Tikkurilan juna-asemalla kesäkuussa tai lokakuussa tai Vantaan Aviapoliksessa marraskuussa.

Lisäksi poliisi pyytää uhreja ilmoittautumaan tapauksissa, joissa uhria on pahoinpidelty tuntemattomaksi jääneessä paikassa syyskuussa ja niin ikään tuntemattomiksi jääneissä paikoissa joulukuussa.

Yhdessä tapauksista uhri on viety metsään, jossa häntä on lyöty teleskooppipatukalla.

– Toivomme, että edellä mainittuihin tapauksiin liittyvät asianomistajat olisivat poliisiin yhteydessä. Tutkinnan kannalta on erittäin tärkeää, että tavoitamme muut uhrit, sanoo Minkkinen.

Pahoinpitelyn uhrit voivat olla yhteydessä osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.