Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Muotisuunnittelija Vivienne Westwood on kuollut 81-vuotiaana

Britannialainen muotisuunnittelija Vivienne Westwood on kuollut torstaina Lontoossa, hänen perheensä kertoo.

Yhtenä muotimaailman ikoneista pidetty Westwood oli kuollessaan 81-vuotias. Hänen nimeään kantavan merkin Twitter-tilillä kerrottiin Westwoodin kuolleen rauhaisasti perheensä ympäröimänä.

– Muuttuakseen parempaan suuntaan maailma tarvitsee enemmän Viviennen kaltaisia ihmisiä, Twitter-julkaisussa sanottiin.

Westwood yhdisti työssään musiikin ja muodin tuoden catwalkeille punk-henkeä ja kapinallista politiikkaa. Hän teki provokaatiosta taidetta. Westwood muistetaan muun muassa 1970-luvulla popularisoimistaan nahka-asuista ja hetkestä, jolloin hän meni Buckinghamin palatsiin vastaanottamaan kuningattarelta kunnianosoitusta ilman alusvaatteita. Westwood kohautti myös lähettämällä muotinäytöksessä lavalle paljasrintaisen ja jäätelöä syövän Kate Mossin.

Muotimaailman kapinallisen poliittinen aktivismi korostui erityisesti hänen elämänsä loppupuolella. Westwood puhui julkisesti mielivaltaisia pidätyksiä ja ydinaseita vastaan sekä tuki ympäristöliikkeitä ja esimerkiksi ympäristöjärjestö Greenpeacea.

Westwoodin aviopuoliso ja työskentelykumppani Andreas Kronthaler sanoi parin työskennelleen yhdessä puolisonsa elämän loppuun asti.

– Hän on antanut minulle paljon asioita joiden kanssa jatkaa eteenpäin. Kiitos rakas, Kronthaler sanoi uutistoimisto PA:n mukaan.