Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tesla joutuu korjaamaan päivityksellä yli 360 000 autoa onnettomuusriskin vuoksi

Sähköautovalmistaja Tesla joutuu korjaamaan etäpäivityksen kautta runsaat 360 000 autoa kuljettajan avustinjärjestelmiin liittyvien ongelmien ja niiden aiheuttaman onnettomuusriskin vuoksi.

Asiasta kertovat Yhdysvaltain viranomaiset uutistoimisto AFP:n näkemässä asiakirjassa. Yhtiön velvoitetta kutsutaan takaisinvedoksi, mutta Teslan mukaan ongelman ratkaisuun riittää ohjelmistopäivitys.

Viranomaisten ja sääntelijöiden kanssa tämän tästä nokkapokkasilla oleva Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kimpaantui siitä, että Teslan osakekurssia painanutta määräystä kutsutaan takaisinvedoksi.

– Langattomasti tehtävästä päivityksestä puhuttaessa takaisinveto on sanana aikaansa jäljessä ja yksinkertaisesti väärin, Musk kirjoitti viestipalvelu Twitterissä, jonka miljardööri osti viime vuonna.

Täysi itseohjautuvuus yhä tavoittamatta

Asia koskee Teslan Model S-, X-, 3- ja Y-malleja vuosilta 2016–2023. Mallit on varustettu täysin itseohjautuvaksi beetaversioksi kutsutulla avustinjärjestelmällä.

Viranomaisten mukaan Teslan järjestelmä voi johtaa liikennesääntöjen rikkomiseen ja vaaratilanteisiin, jos kuljettaja ei puutu sen toimintaan ajoissa.

Musk sanoi vuonna 2019, että Tesla pystyy valmistamaan täysin itseohjautuvan auton vuoden sisällä, mutta yhtiön teknologia ei ole edistynyt niin nopeasti kuin toimitusjohtaja on julkisuudessa luvannut.

Moni on syyttänyt Teslaa harhaanjohtavasta markkinoinnista, koska se on nimennyt nykyisen avustinjärjestelmänsä itseohjautuvaksi.