Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina tyrmäsi tiedot, joiden mukaan koronapandemia lähti liikkeelle vuodosta kiinalaislaboratoriossa

Kiina tyrmäsi maanantaina väitteet, joiden mukaan koronapandemian syynä olisi ollut vuoto kiinalaislaboratoriossa.

– Lopettakaa hämmennyksen aiheuttaminen väitteillä laboratoriovuodoista, lopettakaa Kiinan maineen tahraaminen ja lopettakaa alkuperän etsimiseen tähtäävien pyrkimysten politisointi. Kiinalaisten ja Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijoiden tutkimusten mukaan laboratoriovuoto ei ole mahdollinen, vakuutti ulkoministeriön edustaja Mao Ning.

Yhdysvaltain energiaministeriön medialle vuodettu salainen asiakirja pitää todennäköisenä, että noin seitsemän miljoonaa ihmistä tähän mennessä tappanut pandemia lähti liikkeelle laboratoriovuodosta.

WHO:n edustaja Tarik Jasarevic kertoi uutistoimisto AFP:lle maanantaina, ettei WHO ole saanut tietoja energiaministeriön tutkimuksista ja se jatkaa edelleen asian selvittämistä "tarjolla olevien tieteellisten todisteiden perusteella".

Valkoinen talo kertoi sunnuntaina uutiskanava CNN:lle, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelulla ei edelleenkään ole yksimielistä kantaa siihen, miten pandemia sai alkunsa.