Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Linja-autoalan työriitaa sovitellaan jälleen tänään, talvilomat jatkuvat enimmäkseen poutaisessa säässä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Linja-autoalan työriitaa sovitellaan jälleen tänään - lakko uhkaa alkaa keskiviikkona

Linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työriitaa sovitellaan jälleen tänään. Sovittelun on määrä jatkua kello 13. Neuvotteluosapuolina ovat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT).

Jos sopua ei synny, AKT:n ilmoittama linja-autohenkilökunnan lakko on alkamassa keskiviikkona aamuyöllä. Sen on ilmoitettu jatkuvan ensi viikon perjantaihin.

Lakolla voisi olla merkittäviä vaikutuksia bussiliikenteeseen erityisesti kaupunkien paikallisliikenteessä.

AKT on jättänyt lakkovaroituksia myös muista ensi viikon keskiviikkona mahdollisesti alkavista lakoista. Ne koskevat muun muassa kuorma-autoalaa, säiliöautoalaa ja terminaalitoimintaa.

Ahtausalan työriidan sovittelussa ei tulosta

Ahtausalan työriidan sovittelussa ei päästy sunnuntaina ratkaisuun. Asia ilmeni valtakunnansovittelijan toimiston tviitistä myöhään sunnuntai-iltana.

Valtakunnansovittelijan toimiston mukaan edellytyksiä sovintoehdotuksen antamiselle ei vielä ollut. Sovittelun jatkosta ei ole vielä sovittu.

Työriidan osapuolet ovat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) ja työnantajia edustava Satamaoperaattorit.

Ahtaajien lakko alkoi helmikuun 15. päivä. Sille ei ole määritelty takarajaa, joten lakko jatkuu kunnes ratkaisu syntyy.

USU: Reservistä siirryttiin ennätysvilkkaasti siviilipalvelukseen

Puolustusvoimien reservistä hakeuduttiin viime vuonna ennätyksellisen vilkkaasti siviilipalvelusvelvolliseksi, kertoo Uutissuomalainen.

Täydennyspalvelukseen haki yhteensä 3 815 reserviläistä, minkä lisäksi Puolustusvoimien käsittelyssä on vielä noin sata hakemusta.

Pelkästään maaliskuussa Siviilipalveluskeskus vastaanotti runsaat 1 300 täydennyspalvelushakemusta. Hakemuspiikin synnytti Venäjän laaja hyökkäys Ukrainaan helmikuun lopulla, kertoo Uutissuomalaiselle siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen Siviilipalveluskeskuksesta.

Koululaisten talvilomat jatkuvat enimmäkseen poutaisessa säässä

Tällä viikolla talvilomaa viettävät saavat nauttia enimmäkseen poutaisesta ja jopa aurinkoisesta säästä, kerrotaan Ilmatieteen laitoksesta.

Pohjois-Suomessa esimerkiksi laskettelusää voi kuitenkin olla alkuviikosta hankala kovan tuulen vuoksi.

Nyt lomailuvuorossa ovat lähinnä Väli-Suomen, kuten Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Etelä-Karjalan, koulut.

Ensi viikolla talvilomiaan viettävät vuorostaan Itä- ja Pohjois-Suomen alueen koululaiset.

Valko-Venäjän opposition mukaan vastarintaliike tuhosi venäläisen sotilaslentokoneen

Valkovenäläisen oppositiopoliitikon mukaan maan vastarintaliike räjäytti sunnuntaina venäläisen sotilaslentokoneen lentokentällä lähellä pääkaupunki Minskiä.

Maanpaossa oleva Franak Vjatshorka  kirjoitti Twitterissä kahden vastarintaliikkeen jäsenen toteuttaneen iskun käyttäen lennokkeja.

Isku tehtiin sotilaslentokentälle, jota Venäjä on Viacorkan mukaan käyttänyt tehdessään ilmaiskuja Ukrainaan.

Hänen mukaansa iskun toteuttaneet henkilöt ovat paenneet maasta. Lentokoneen hän sanoo olleen 330 miljoonan euron arvoinen.

Tietoa ei ole toistaiseksi voitu varmistaa riippumattomista lähteistä, eikä Venäjä ole kommentoinut asiaa.

USA:n energiaministeriö arvioi koronapandemian lähteneen liikkeelle vuodosta kiinalaisessa laboratoriossa

Yhdysvaltain energiaministeriö pitää todennäköisenä, että koronapandemia lähti liikkeelle vuodosta kiinalaisessa laboratoriossa.

Asia käy ilmi yhdysvaltalaismedioille vuodetusta salaisesta tiedusteluraportista, jonka tiedoista ovat uutisoineet muun muassa Wall Street Journal ja New York Times.

Energiaministeriöllä ei ole aiemmin ollut kantaa siihen, miten pandemia sai alkunsa. Raportin lukeneiden lähteiden mukaan se oli nytkin varauksellinen kannassaan.

Valkoinen talo kertoi sunnuntaina CNN:llä, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on edelleen jakautunut asian suhteen. (Lähde: AFP)

Brasilian tulvissa ja maanvyörymissä kuollut yli 60 ihmistä

Brasilian kaakkoisosaa viikko sitten koetelleissa tulvissa ja maanvyörymissä on kuollut yli 60 ihmistä, kertovat maan viranomaiset. Lisäksi yhden kadonneen ihmisen etsinnät jatkuvat yhä.

Sao Paulon osavaltion hallituksen mukaan kuolonuhreja on 64, joista 18 on lapsia.

Viranomaisten mukaan rantakaupunki Sao Sebastiaossa ja sen lähialueilla satoi toissaviikonloppuna vuorokauden aikana saman verran kuin alueella tavallisesti sataa keskimäärin koko helmikuun aikana. Kyseessä on suurin koskaan Brasiliassa rekisteröity päivittäinen sademäärä. (Lähde: AFP)

Granlund syötti kahdesti Nashvillen vierasvoitossa

Jääkiekon NHL:ssä Mikael Granlund on napannut kaksi syöttöpistettä, kun hänen joukkueensa Nashville Predators voitti Arizona Coyotesin 6–2.

Ensimmäisen erän alussa Arizona pääsi johtoon alivoimamaalilla, mutta toiseen erään mentäessä Nashville oli ottanut 2–1-johtoaseman ja pysyi johdossa loppuottelun ajan.

Granlund syötti kolmannessa erässä joukkueen neljännen ja kuudennen maalin.

Maalilla voittoa oli varmistamassa Juuse Saros, joka torjui ottelussa 25 kertaa.

Päivitetty 27.2. klo 7.27: Korjattu Franak Vjatshorkan nimen kirjoitusasua.