Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bahmutin tilanne on erittäin jännittynyt, sanoo Ukrainan maavoimien komentaja

Bahmutin tilanne maan itäosassa on erittäin jännittynyt, sanoo Ukrainan maavoimien komentaja Oleksandr Syrskyi sosiaalisessa mediassa.

– Vihollinen on huomattavista tappioista huolimatta lähettänyt parhaiten koulutetut palkkasotilasyhtiö Wagnerin rynnäkköyksiköt yrittämään murtautua joukkojemme puolustuksen läpi ja piirittämään kaupunkia, komentaja sanoi.

Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi varoitti maanantai-iltana, että tilanne Bahmutin kaupungin ympäristössä oli käymässä hyvin vaikeaksi.

Donetskin alueen kuvernööri Pavlo Kyrylenko sanoi helmikuun puolessa välissä, että Bahmutin kaupunkiin on jäänyt alle viisi tuhatta ihmistä, joista 140 on lapsia. Ennen Venäjän hyökkäystä kaupungissa asui 70 000 ihmistä.

Bahmutissa käydyt taistelut ovat olleet pisimmät hyökkäyssodan aikana. Bahmutin valtaaminen olisi Venäjälle merkittävä symbolinen voitto, mutta strategista merkitystä sillä ei ole arvioitu olevan.

Venäjä väittää Ukrainan yrittäneen tehdä lennokki-iskuja Venäjän siviili-infrastruktuuriin

Moskovan paikallisviranomaisten mukaan todennäköisesti siviili-infrastruktuuriin tähdännyt lennokki putosi tänään Venäjän pääkaupungin lähellä. Asiasta kertoi Moskovan alueen kuvernööri Andrei Vorobjov.

Aiemmin tänään Venäjän puolustusministeriö kertoi neutralisoineensa kaksi ukrainalaista lennokkia Etelä-Venäjällä. Venäjän mukaan lennokeilla yritettiin hyökätä siviili-infrastruktuuriin Krasnodarin alueella ja Adygeian tasavallassa.

Kyse on viimeisimmistä Venäjän sisällä tapahtuneista lennokki-havainnoista, joista Venäjä on syyttänyt Ukrainaa.

Mediat: Ilmatila oli suljettuna Pietarin alueella

Ilmatilarajoitukset Venäjällä Pietarin kaupungin ympärillä on poistettu, kertoo muun muassa uutiskanava CNN venäläisuutistoimisto RIA Novostin tietoihin pohjaten.

Pietarin kaupunginhallitus kertoi aikaisemmin tänään, että yksikään lento ei voisi laskeutua Pietarin läheisyydessä sijaitsevan Pulkovon lentokentälle ennen puolta päivää paikallista aikaa.

Ilmatilarajoituksia edelsivät CNN:n mukaan raportit ilmassa olevasta tuntemattomasta esineestä. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet ilmatilan sulkemisen syytä.

Venäjän valtiollisen Tass-uutistoimiston mukaan ilmatila oli suljettuna 200 kilometrin säteellä Pulkovon lentokentältä.

Venäjä syyttää hälytyksistä hakkereita

Venäjällä useilla paikallisilla televisio- ja radiokanavilla on lähetetty virheellisesti ilmahälytyksiä, sanoo Venäjän hätätilaministeriö lausunnossaan.

Venäläisministeriö syyttää virheellisistä hälytyksistä hakkereita.

Venäläismedioiden mukaan hälytyksiä lähetettiin ainakin lähellä Ukrainan rajaa sijaitsevien Belgorodin ja Voronezhin kaupunkien alueella, Moskovan ja Pietarin läheisyydessä sekä Krimin niemimaalla. Venäjä miehitti Krimin vuonna 2014.

Ministeriön mukaan samanlainen kyberhyökkäys aiheutti ilmahälytyksiä eri puolilla Venäjää myös viime viikolla.

Brittitiedustelu: tutkavalvontakoneen menetys merkittävää Venäjälle

Tutkavalvontakoneen menettäminen olisi Venäjälle merkittävää, arvioi Britannian puolustusministeriö tiedustelukatsauksessaan. Vahinkoa ei kuitenkaan ole ministeriön mukaan virallisesti vahvistettu.

Maanpaossa oleva oppositioaktivisti Franak Vjatshorka sanoi maanantaina Twitterissä, että Valko-Venäjän vastarintaliike on tuhonnut venäläisen Berijev A-50 -tutkavalvontakoneen lentokentällä lähellä pääkaupunki Minskiä.

Brittitiedustelun mukaan vastarintaliike ilmoitti, että tutkavalvontakone tuhoutui miehittämättömien ilma-alusten hyökkäyksissä lentotukikohtaan.

Vjatshorka on oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskajan poliittinen neuvonantaja. Myös Tsihanouskaja tviittasi aiheesta.