Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Linja-auto roihusi voimakkaasti Maskussa – 25–30 matkustajaa jouduttiin evakuoimaan

Varsinais-Suomessa syttyi Maskun kohdalla lauantaina voimakas tulipalo Onnibusin linja-autossa. Pelastuslaitoksen mukaan Turusta Poriin matkaa tehneen linja-auton kuljettaja oli huomannut Maskun kohdalla, että auton takapäästä tulee mustaa savua. Kuljettaja oli pysäyttänyt auton tien sivuun ja huomannut, että konetilassa on tulipalo.

– Oli yrittänyt sammutella sitä kahdella jauhesammuttimella, mutta ei se ollut rajoittanut paloa, se oli sen verran rajuksi jo päässyt, päivystävä palomestari Marko Ahtikivi kertoo STT:lle.

– Takapää oli käytännössä ilmiliekeissä, kun ensimmäinen yksikkö pääsi paikalle.

Ajoneuvossa oli 25–30 ihmistä. Kuljettaja ei osannut kertoa tarkkaa lukumäärää pelastuslaitokselle, sillä osa matkustajista oli nähtävästi jo ehtinyt järjestää oman kyydin ja lähtenyt pois paikalta.

– Ihan mallikkaasti oli evakuointi onnistunut. Kaikki olivat päässeet omatoimisesti sieltä pois ja saaneet jopa aika pitkälti matkatavarat mukaansa, Ahtikivi sanoo.

Ikkunoita ei ollut jouduttu myöskään särkemään, vaan kaikki olivat päässeet oven kautta ulos ajoneuvosta.

Tulipalo oli saanut alkunsa ajoneuvon moottoritilasta, mutta tarkempaa syttymissyytä Ahtikivi ei osaa kertoa. Sijainnin vuoksi hän kuitenkin mainitsee, että kyse on voinut olla jonkinnäköisestä teknisestä viasta tai ylikuumenemisesta.

– Palo saatiin ihan hyvin sammutettua ja vaahdotettiin lopuksi, Ahtikivi sanoo.

Linja-auto oli pysähdyksissä rampilla, ja kyseinen ramppi oli poissa käytöstä tapahtumien ajan eli reilut kaksi tuntia.