Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veturinkuljettajien lakko jatkuu tänään toista päivää

Veturinkuljettajien lakko jatkuu tänään toista päivää. Työriidan sovitteluun palataan vasta huomenna keskiviikkona, mutta jo sitä ennen ratkaisua etsitään osapuolten kesken.

Maanantaina lakon vaikutukset jäivät liikenteessä vähäisemmiksi kuin oli pahimmillaan ennakoitu. Busseihin syntyi paikoitellen ruuhkia, mutta tieliikenteen määrät pysyivät liki normaaleina, eivätkä esimerkiksi kotimaan lentoliikenteen koneet ruuhkautuneet.

Pääkaupunkiseudulla tilannetta auttaa lakon aikana se, että bussien lisäksi metrot ja raitiovaunut liikennöivät.

Lakko tarkoittaa käytännössä sitä, että koko Suomen kauko- ja lähijunaliikenne on pysähtynyt. Lakko on voimassa toistaiseksi, koska sille ei ole ilmoitettu päättymispäivää.

VR:n viestinnästä kerrottiin maanantaina STT:lle sähköpostitse, että junaliikenteen palautuminen normaaliksi kestää lakon päätyttyä noin vuorokauden.

Työriidan osapuolina ovat veturinkuljettajia edustava Rautatiealan Unioni (RAU) sekä työnantajia edustava Palvelualojen työnantajat Palta.