Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä pitää uudessa ulkopoliittisessa strategiassaan länsimaita uhkana olemassaololleen

Venäjä ottaa käyttöön uuden ulkopoliittisen strategian, jossa länsimaita pidetään uhkana Venäjän olemassaololle, kertoo Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

– Strategiassa tunnistetaan epäystävällisten maiden maallemme aiheuttamat ja sen olemassaoloa uhkaavat turvallisuus- ja kehitysuhat. Yhdysvallat nimetään venäläisvastaisuuden pääasialliseksi lietsojaksi, Lavrov sanoi Venäjän turvallisuusneuvoston televisioidussa kokouksessa.

– Lännen yrityksiä heikentää Venäjää kaikilla mahdollisilla tavoilla luonnehditaan uudenlaiseksi hybridisodaksi, Lavrov jatkoi.

Strategian tärkeimmäksi tavoitteeksi on asetettu se, että länsimaiden valta-asema globaalissa politiikassa saadaan eliminoitua.

Venäjän tärkeimmiksi kumppaneiksi määritellään Kiina ja Intia.

– Suhteiden ja yhteistyön syventäminen ystävällismielisiin globaaleihin valtakeskittymiin ja kehitykseen Euraasiassa on tärkeää, 42-sivuisessa dokumentissa linjataan.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan uusi strategia oli tarpeen maailmassa tapahtuneiden radikaalien muutoksien vuoksi. Putin on virallisesti hyväksynyt uuden strategian.