Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Star Wars ja Frozen pönkittivät Disneyn tulosta – koronavirus sulki teemapuistot Kiinassa

Megaelokuvat Star Wars ja Frozen auttoivat viihdejätti Walt Disneyn odotettua parempaan tulokseen loppuvuonna, vaikka voitot pienenivät vuodentakaisesta. Tulosta pönkitti myös uuden Yhdysvalloissa aloittaneen Disney+-suoratoistopalvelun hyvä vastaanotto.

Joulukuun loppupuolella päättyneellä vuosineljänneksellä yhtiön tulos pieneni 24 prosenttia edellisvuodesta 2,1 miljardiin dollariin eli 1,9 miljardiin euroon. Liikevaihto kasvoi 36 prosenttia 21 miljardiin dollariin eli 19 miljardiin euroon.

– Meillä oli vahva ensimmäinen vuosineljännes. Sen kohokohta oli Disney+-palvelun aloittaminen, joka on ylittänyt meidän suurimmatkin toiveet, sanoi Disneyn toimitusjohtaja Robert Iger tulosjulkistuksessa tiistaina paikallista aikaa.

Iger osoitti puheessaan myös sympatiaa niille, jotka ovat joutuneet kärsimään Kiinasta levinneen koronaviruksen vaikutuksista. Disney on varotoimena sulkenut Kiinassa sijaitsevat teemapuistonsa Hongkongissa ja Shanghaissa, mikä jatkuessaan heikentää yhtiön tulosta.